Zeci de amenzi date de jandarmi într-o singură zi. Vezi motivul!

20 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6800 de lei au fost aplicate de jandarmi în cadrul unei acţiuni executate în dimineaţa zilei de sâmbătă, 29 decembrie, în Piaţa Centrală din municipiul Dorohoi şi pe acumularea Rogojeşti.

Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind actele de comerţ, fapte de tulburare a ordinii publice şi fumat în spaţii publice închise, dar şi pentru pescuit la copcă cu un număr mai mare de unelte de pescuit decât cel permis de lege.

La acţiunea antibraconaj piscicol au participat şi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Bucovina Fishing, parteneri obişnuiţi ai jandarmilor botoşăneni în astfel de controale.

De asemenea, jandarmii au ridicat în vederea confiscării 920 de ţigarete şi au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de contrabandă.

Acţiunile din această perioadă vizează şi identificarea persoanelor care comercializează materiale pirotehnice interzise de Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive (petarde, pocnitori etc.), cu precizarea că această faptă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *