O nouă tâlhărie la Botoșani. Un individ de 19 ani i-a furat telefonul mobil unei fete de 16 ani, în scara unui bloc

Foto: mediafax

Duminică, poliţiştii botoşăneni au identificat un tânăr de 19 ani din municipiul Dorohoi faţă de care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.

În urma probatoriului administrat a rezultat faptul că în seara de 26 decembrie, în timp ce persoana vătămată se afla în scara unui bloc de pe strada Vârnav din municipiul Botoşani, tânărul a ameninţat-o cu acte de violenţă şi i-a cerut telefonul mobil. Aflându-se sub impulsul emoţiilor de moment, victima, o minoră în vârstă de 16 ani, i-a dat acestuia telefonul, fiindu-i creat un prejudiciu de 2.500 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, prin restituirea bunului.

Tânărul Cristian Alexandru Fusu a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani, iar apoi Judecătoria Botoșani a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, în vederea luării măsurilor legale.

Menţionăm că pe tot parcursul procesului penal suspectul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *