Un bărbat care a ucis un om cu mașina, lăsat de judecători să petreacă Revelionul acasă

accident noaptea, stiri, politia rutiera, botosaniUn bărbat care este acuzat de omor, după ce a lovit intenționat cu mașina o altă persoană, a fost lăsat de judecătorii din Botoșani să petreacă sărbătorile acasă.

Magistrații de la Tribunalul Botoșani au dispus, vineri, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu în cazul lui Vasile Gologan, cel care, în vara trecută, a comis crima cu maşina în Centrul Vechi.

Vasile Gologan, în vârstă de 44 de ani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „ omor”, „tâlhărie calificată”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 22 spre 23 august 2017, în jurul orei 04.00, după un conflict spontan avut cu victima, Iulian Balan, acesta o oprit  pe drumul public autoturismul condus de persoana vătămată Bostan Daniel Cosmin, a scos prin violenţă conducătorul auto de la volan, s-a urcat în locul acestuia şi a demarat, conducând pe str. Independenţei din Botoşani. El a intrat în parcarea din faţa fostului cinematograf „Luceafărul”, unde l-a lovit intenţionat pe Balan Iulian, care a decedat.

După impact, inculpatul şi-a continuat deplasarea, refuzând să oprească la semnalele poliţiei, până când a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a oprit într-o bordură.  În urma analizei toxicologice a probelor de sânge, s-a constatat că șoferul avea o alcoolemie de 1,10 g‰ la proba I, respectiv 0,95 g‰ la proba II.

Gologan vasile are obligația de a nu părăsi locuința din localitatea Șcheia din județul Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *