Primarul municipiului Botoșani: Chiar nu se găsea posibilitatea sau înțelegerea să creștem impozitul pe un apartament cu 10 lei pe an când s-au dublat salariile?

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a criticat decizia consilierilor locali PSD de a nu majora taxele și impozitele locale pe anul 2019.

Flutur a declarat că ”se votează cu voioșie orice este de interes pentru PSD„, menționând totodată că o creștere a impozitului pe un apartament cu 10 lei pe an nu era atât de mare în condițiile în care salariile au crescut de două ori.

Nu am văzut consilierii PSD să spună un singur cuvânt despre creșterile pe care le simțim cu toții, vorbim de creștere la energie electrică, la gaz, care afectează și care produc până la urmă urmei inflație, creșterile salariale. Se votează cu voioșie orice este de interes pentru PSD și când discutăm de supraviețuire constat că se spune că nu e momentul potrivit că vine Crăciunul și să nu îndatorăm cetățenii. Am aceeași retorică pe care am avut-o și anul trecut și acum doi ani, care este un lucru logic: dacă taxele și impozitele în Botoșani sunt aceleași din 2014, iar de atunci și până acum s-au mărit salariile de două ori și jumătate iar cu mărirea din ianuarie ne ducem la aproape trei ori, chiar nu se găsea posibilitatea sau înțelegerea să creștem impozitul pe un apartament cu 10 lei pe an când s-au dublat salariile. Mi se pare o lipsă de răspundere. Chiar nu puteam să creștem pentru tot ce înseamnă mașinile cele mai uzuale cu 3 lei pe ani impozitul? Au senzația vreo singură secundă că-și vor face capital electoral deosebit refuzând niște creșteri normale”, a spus primarul municipiului Botoșani.

Flutur a afirmat că bugetul pe salarii al primăriei va crește din 2019 cu peste 9 milioane lei, tot urmare a creșterilor salariale anunțate de Guvern.

 

 

7 thoughts on “Primarul municipiului Botoșani: Chiar nu se găsea posibilitatea sau înțelegerea să creștem impozitul pe un apartament cu 10 lei pe an când s-au dublat salariile?

  1. Buna ziua domnule primar sau mai bine zis TREZIREA. Salarile s-au dublat la primaria ta si la CJ , iar multimea a ramas cu minimul pe economie .Daca veneai cu propunerea sa maresti cu 500 de lei doar la cei la care s-au dublat salariile , adica la cei din primarie sau CJ poate aveai sanse de izbanda .In concluzie iti doresc numai de” bine”

  2. Dl.Flutur, fiind membru PDL – actual PNL, recunoaste ca alianta PSD-ALDE a marit salariile???Nu pot sa cred! Si cum sunt marite ,,de doua ori si jumatate,,??? Poate Flutur si tot aparatul Primariei resimt, aceasta marire in buzunarele lor, dar oamenii de rand NU! Asa ca… sa nu mai mareasca din ianuarie 2019 salariile in Primarie pe baza maririlor de taxe si impozite din buzunarele cetatenilor orasului. Clar? Se compara salariile lor, care incep de la 2200 lei la o femeie de serviciu, cu ale celor din confectii, constructii, comert, care abia ajung la 2000 lei maxim??? Si nu mai vorbesc de sporurile din Primarie, care ajung si la 40% din salariul de baza. Ce-a realizat Flutur – palpabil – pentru acest oras? Si are salariul decel putin 14000 lei + sporuri, masina la scara, bani de protocol, si cate alte avantaje??? Rusine sa-i fie c-a deschis gura sa ceara majorare de taxe!

  3. Care salarii s-au dublat? Lucratorilor din primarii si medicilor. Domnule primar, nu toti locuitorii activeaza in aceste domenii.

  4. Dea lugul istorie se stie ca taranul roman , actulul locuitor de la bloc sau romanul obisnuit a fost calcat pe cap de partidele asazis istorice PNL pe cand partidele democratice care se cheama la noi PSD au facut pentru cei multi lucruri bune ,partidele istorice se stie ca au tras in tarani cu pusca , au jefuit cat de mult au putut….
    au adus un rege pe care lau imbogatit in 100 de ani are 10% din averea tarii .
    Regele a venit cu lada de haine si jobene dar in schimb a jefuit taranul , poate mai aveti bunici , strabunici….sa stiti adevarata istorie a jefuitorilor boieri liberali….
    RUSINE ISTRIA SA SCHIMBAT NU MAI PUTETI MANIPULA POPORUL CUM VRETI VOI!
    POPORUL vrea partide care sa ii lase sa traiasca bine..
    Au aparut niste exemplare de putini bani care se dau liberali , dar care nu au nimic vin dintro saracie lucie si sunt mai rai ca si comnunistii..

  5. Rusine teroare PDL. acum galbejiti. de ura mai rai ca si comunistii rusi sunteți ,turcani,fluturi,roman roscatu ce sta cu capul in nisip sa il uite poporului, faceti si voi ceva bun pentru popor doar de furat sunteti buni …taiati salariile pensiile asta ati vrea …urati poporului…

  6. Domnule primar ! Sunteti în afara realității și în afara societății ! Despre salarii au scris cetatenii de mai sus , nu mai am ce spune. Ce pretenții sa avem de la dumneavoastră dacă mai mult petreceți timpul în birou , sau la shoping în week-end cu masina primariei ( passat ) , sau la intalniri ” protocolare ” în zona primăverii (Rest. Iorgu ) cu directorul Locativa ? În opinia dumneavoastră personală va meritați cei 17.000 ron salar ? Nu mai spunem celelalte avantaje . Aveți vreo strategie economică , socială , de infrastructura pentru orașul nostru ? NU !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *