Medic de la Spitalul Județean, despre rezidenții care ocolesc Botoșaniul: Fug de responsabilități. E mult mai ușor să lucrezi într-o clinică universitară

Spitalul Județean ”Mavromati” are încheiate contracte cu zeci de medici rezidenți, însă cei mai mulți nu se întorc să profeseze la Botoșani. Medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că nu situarea județului Botoșani în nordul extrem al țării ar fi cauza pentru care rezidenții ocolesc Botoșaniul, ci acestora fuga de responsabilitate.

La începutul anului, Spitalul Județean a încheiat contracte cu 43 de medici rezidenți, iar unii au anunțat că nu se întorc pe post.

Am o altă explicație de ce nu vin medicii, pentru că cei tineri care termină facultatea de medicină, rezidențiatul în momentul de față, fug de responsabilități. E mult mai ușor să lucrezi într-o clinică universitară unde ai în spate pe cineva ca și cadru universitar, alta e să vii aici și să iei treaba în piept. E foarte greu să-ți asumi o responsabilitate atât de mare de la început. Asta este explicația. Nu este vorba de bani”, a menționat medicul botoșănean, care a precizat totodată că Spitalul Județean este pe drumul cel bun în ceea ce privește dotarea cu aparatură.

Conducerea Spitalului Județean este nevoită să repete deseori concursurile pentru medici, din lipsă de doritori.

În prezent au fost scoase la concurs mai multe posturi de medic UPU la Spitalul Județean, însă nu sunt candidați pe toate. Din acest motiv, s-a apelat la prelungirea contractelor medicilor pensionari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *