Doi tineri din Botoșani, premiați de Ministerul Educației

Doi botoşăneni au fost premiaţi de ministerul educaţiei la gala olimpicilor internaţionali din 2018. Este vorba despre Tudor Darius Cardaş, de la Colegiul Naţional „A.T.Laurian” şi Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului „Mihai Eminescu”.

Evenimentul a fost moderat de ministrul educaţiei Ecaterina Andronescu şi a avut loc joi dimineaţă, în noua Aulă a Universității POLITEHNICA din București.

A fost o festivitate de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaţionale pe discipline școlare, în cadrul căreia au fost recompensaţi câştigătorii a 255 de distincţii, dintre care  peste 61 de medalii de aur,  90 de medalii de argint şi peste 60 de medalii de bronz. E o mare mândrie că am fost printre ei şi pentru asta îi mulţumim lui Tudor, în primul rând, părinţilor lui şi profesorului Lili Tomiţă, fiecare cu un rol important în această reuşită.”, a declarat Mihaela Prăjinariu, directorul general al Colegiului Laurian, după festivitatea de la Bucureşti.

Premierea anuală a ministerului dedicată olimpicilor internaţionali presupune şi o sumă de bani ce revine olimpicului, profesorului coordonator dar şi unităţii şcolare de la care provine lauriatul, liceul sau şcoala trebuind să utilizeze suma pentru activitatea didactică.

Tudor Darius Cardaş, elevul de clasa a X-a al larienilor a obţinut în acest an medalie de argint  la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, din Yakutsk, Federaţia Rusă. Premiul I şi Medalia de Aur la Olimpiada Naţională de Matematică i-au asigurat lauriatului intrarea în lotul de seniori care a reprezentat România la olimpiada pluridisciplinară. Anul trecut Tudor şi-a adăugat în palmares medalia de aur la balcaniada de matematică.

Cel de-al doilea botoşănean premiat joi dimineaţă  a fost Ştefan Bălăucă, elev al clasei a XII-a a Colegiului „Mihai Eminescu”, acesta câştigând medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor asiatice din Vietnam.  Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani, Ştefan este acum student la universitatea ieşeană „Al .I Cuza”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *