Folclor românesc prezentat la Muzeul de Etnografie de un grup de elevi de la o școală din Botoșani

serbare scoala 7, botosani, stiri, muzeul de etnografieUn grup de elevi de la o școală din Botoșani au dat, joi seară, o lecție de folclor românesc, în cadrul unei acțiuni desfășurate la Secția de Etnografie din municipiu.

În baza unui parteneriat cu Muzeul Judetean, la Secția de etnografie a avut loc activitatea “Drag de România, drag de Moș Crăciun”, susținută de elevii clasei I C, de la Școala Gimnaziala nr. 7 Botoșani. Împreună cu profesoara Maria Duduc, aceștia au reușit să încânte părinții, bunicii și invitații cu frumoase versuri și cantece din folclorul românesc.

serbare scoala 7, botosani, stiri, muzeul de etnografieEste greu sa gasesti un moment mai potrivit, decat cel dinaintea Sarbatorilor de Craciun, in care copiii sa se intreaca in cantece si dansuri, in care fetele sa le fie inrosite de emotii si bucurii. Si cum tara se afla intr-un moment aniversar de maxima incarcatura istorica, elevilor li s-a transmis astfel un sentiment de patriotism, de apreciere si cunoastere fata de valorile spirituale romanesti”, susține profesoara Maria Duduc.

La rândul său, muzeograful Laura Tocariu a participat la eveniment,  apreciind „moștenirea strămoșească” și sensibilizând părinții privind apărarea limbii române și a tradițiilor acestui neam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *