Taxele și impozitele locale rămân la nivelul celor de anul trecut. Consilierii PSD nu au fost de acord cu majorările propuse

Taxele și impozitele locale pe anul 2019 nu vor fi majorate. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a venit în ședința de Consiliu Local cu un proiect de hotărâre privind majorarea taxelor și impozitelor locale diferențiat, pornind de la 15% până la 44%, motivat de creşterea cheltuielilor de funcţionare şi, ţinând cont de faptul că prin aplicarea cotei de 10% la impozitul pe venit, începând cu anul 2018, faţă de 16%, cât s-a aplicat anterior, veniturile bugetului local din cote defalcate din impozitul pe venit au scăzut cu 20%.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a propus printr-un amendament menținerea taxelor și impozitelor la nivelul anului 2018.

Am păstrat același nivel al taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor și nu am fost de acord cu propunerile domnului primar. Au fost propuneri de majorare și de 20% și de 44%. Influența cea mai mare a fost la locurile de parcare pentru persoane juridice, acolo unde s-a propus o creștere de 44% față de nivelul anului anterior, iar la apartamente propunerea de majorare a fost de 20%. Nu am fost de acord, iar taxele au rămas cele de anul trecut”, a menționat Cosmin Andrei.

Viceprimarul susține că majorarea nu se impunea dat fiind faptul că Primăria are în cont la secţiunea de funcţionare 10 de milioane de lei, iar la secţiunea de dezvoltare sunt 11 milioane de lei.

Avem bani în conturile primărie care nu au fost cheltuiți în 2018 și este o atitudine incorectă față de cetățeni să majorăm taxele, în condițiile în care am rămas cu bani în cont”, a mai spus Andrei

One thought on “Taxele și impozitele locale rămân la nivelul celor de anul trecut. Consilierii PSD nu au fost de acord cu majorările propuse

  1. PDL Botosani iar vroiau sa ne jefuiasca , sa ne ia mai multi bani, un obicei stiut salarii taiate , pensii taiate iar acum daca erau majoritari ne bagau mana adanc in buzunar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *