FOTO Plachetă de onoare din partea Instituției Prefectului pentru pompierul maratonist Iulian Rotariu: În concursul din Antarctica, frigul a durut. M-am întors de acolo durându-mă toate

Pompierul botoșănean Iulian Rotariu, care s-a clasat pe locul al doilea în Antarctica, la ultramaratorul The Last Desert, a fost premiat, marți, de autoritățile județului pentru performanța obținută. El a primit o plachetă de onoare din partea Instituției Prefectului. Acțiunea a avut loc în cadrul Colegiului Prefectural, la care au participat și directori de deconcentrate.

În deșert mi-a fost foarte cald, simțeam că este sfâșietor și de multe ori sufletul dădea pe afară, însă în concursul din Antarctica, frigul a durut. M-am întors de acolo durându-mă toate, dar mulțumitr că cu cinste, cu onoare, am reușit să spun că sunt român, că sunt pompier. Chiar dacă am iețit pe locul II, mereu m-am bătut pentru locul I. Toți au zis: ai ieșit pe locul II, dar nu uita că ești pompier. Nu neapărat aș vrea să laud haina pe care o port, dar peste tot în lume. a fi pompier înseamnă că ețti foarte bine pregătit. Mulțumesc că îmi sunteți alături, cred cu certitudine că îmi veți fi și pe viitor și îmi veți da posibilitatea să vă reprezint cu drag”, a spus Iulian Rotariu celor prezenți.

Plutonierul major Iulian Rotariu, pompierul din Botoșani a dus pe 1 Decembrie drapelul României inscripționat cu ”România 100”, în Antarctica, la ultramaratorul The Last Desert.

Iulian a alergat în scop unamitar. Subofiţerul a alergat circa 250 de kilometri în ținutul geros al Antarcticii, înfruntând frigul extrem, vântul tăios și zăpada până la brâu pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism din Botoșani. Reuşita lui Iulian, locul II la general, este cu adevărat de excepţie, având în vedere faptul că nu este sportiv de performanţă și echipamentul sportiv purtat nu avea calitatea celor confecționate de branduri de profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com