Omul de afaceri Victor Mihalachi, replici tăioase la adresa primarului Flutur. Ce spune despre lucrarea de la teatru

victor mihalachi, stiri, botosani, victor constructReprezentanții societății Victor Construct îl pun la punct pe primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, după ce acesta a declarat că firma a abandonat lucrările la Teatrul ”Mihai Eminescu” și locuințele sociale din Cișmea. Victor Mihalachi, administratorul firmei, susține că Primăria Botoșani nu are cum să organizeze o nouă licitație pentru reabilitarea teatrului și nici să rezilieze contractul, așa cum a anunțat edilul.

S-au obtinut de la ADR fonduri europene, in cuantum de 5 milioane de euro, suma cu care a fost castigat contractul in anul 2014. Acesti bani au fost obtinuti cu conditia ca Primaria Botosani sa aiba un contract in derulare –  contract semnat in 15.07.2014 cu Victor Construct. In urma respectarii acestei conditii a fost obtinuta o noua finantare. In acest timp societatea Victor Construct a intrat in procedura de reorganizare in august 2018, dar ceea ce nu stiu factorii de decizie, inclusiv Primarul Flutur este ca finantarea a fost obtinuta pe contractul pe care il avem semnat, dar care la acest moment este suspendat. Toti functionarii din primarie, inclusiv Primarul Flutur  nu stiu ca potrivit legii insolventei adica Legea 85/2014 art.123 nu poate sa desfiinteze contractul, legea spune clar ca orice contract incheiat cu orice autoritate, in cazul in care este reziliat devine nul, deci nu este posibil ca autoritatea conform legii 85/2014 sa faca o noua licitatie, ci este obligata sa-i incredinteze contractul societatii Victor Construct. Problema pe care nu o stiu cei din primarie, care sunt platiti din bani publici cu sume colosale, este ca cele 5 milioane de euro in 2014 nu mai au aceiasi valoare ca 5 milioane de euro in anul 2019, adica trebuie obligatoriu actualizata suma, mai ales ca cele 5 milioane de euro  sunt cu TVA.  Suma trebuie actualizata dupa estimarea clara a indicilor in toti acesti 5 ani, de asemenea trebuie  raportata la cresterile mari de salarii cat si la cresterea preturilor materialelor, ajungandu-se la o crestere cu  cel putin  35% adica in jur de 6.750.000 euro fara TVA”, susține Victor Mihalachi într-un comunicat de presă remis redacției.

O alta problema, susține constructorul, este consolidarea cladirii, care din 2014 pana in prezent s-a degradat intr-un ritm alert, iar sumele alocate pentru consolidare sunt ”derizorii”.

Consolidarea facuta atat de proiectanti, specialisti, cat si de profesori renumiti ajungea in 2015-2016 la suma de 9.500.000 lei, dar de asemenea si aceasta suma trebuie indexata. Reiese ca atat Consiliul Local cat si Primaria au o situatie pur reala si totodata un lucru foarte greu de realizat, de aceea Victor Construct mai trage inca un semnal de alarma – ca acest obiectiv nu se va realiza doar asa din vorbele domnului primar  Flutur sau ale unor functionari din primarie. Tin sa-l citez pe Primarul Flutur care a spus de fiecare data cand a avut ocazia ca nu mai participa firme la licitatie tocmai din acest motiv, cel al neputintei ducerii unei lucrari la bun sfarsit din cauza imposibilitatii de incadrare in pret. Intreb retoric: oare de ce obiectivul Biserica Sf. Gheorghe, monument istoric nepretuit este scos a cincea oara la licitatie si oare de ce nu participa nimeni , cu toate ca biserica este intr-o stare grava de degradare, iar in cel cel mai scurt timp poate duce la o posibila prabusire?  In cei  20 de ani de cand biserica sta sa se prabuseasca s-au primit diverse diplome si distinctii de catre senatori, deputati, primari, prefecti, etc. Pentru ce au fost acordate aceste distinctii?  Oare de ce in mandatele primarilor Chiriacescu, Cojocaru, Egner, Portariuc si Flutur ( la al treilea mandat) nu s-a reusit refacerea acestui monument inestimabil, dar s-au gasit tot timpul bani pentru concerte chiar langa Biserica Sf. Gheorghe sau mai nou pentru  ,,balaceala’’ de la Cornisa unde s-au bagat peste 130 milioane lei? Eu traiesc aici si imi pasa de acest oras. Si cum a spus si primarul Flutur, aceasta firma de prestigiu are potential sa faca ambele obiective dar nu cu sume derizorii asa cum isi doresc unii.  Grupul de firme Victor Construct are executate peste 2 mii de contracte si dispune de tot ce este necesar pentru a lucra in forta si a realiza aceste două importante obiective pentru municipiul Botosani”, se mai precizează în comunicatul semnat de Mihalachi.

10 thoughts on “Omul de afaceri Victor Mihalachi, replici tăioase la adresa primarului Flutur. Ce spune despre lucrarea de la teatru

  1. Ce tupeu. Spune ca suma de 5 mil. din 2014 nu are valoarea de azi? Da’ cine c…u meu nu l-a lasat pe victor construct sa termine lucrarea atunci? Nenorocitul, bietul bolnav la cap (vorbesc serios, are certificate ca ar fi bolnav tare cu nervii). Daca te lauzi ca ai atatea contracte, de ce esti in insolventa? Ca sa scapi de datoriile fiscale la stat. Ar trebui sa faci puscarie, matale, de fapt. Ar fi bine sa-ti tii gura, bolnavule.

  2. Gigi,vorbesti in necunostinta de cauza!
    Normal ca 5 milioane de acum 5 ani nu mai au valoarea de astazi.Ia te rog si te uita in arhiva,vezi cat costa combustibilul astazi fata de acum 5 ani,,vezi nivelul salarizarii de astazi fata de acum 5 ani,vezi cat costa curentul,piesele de schimb,mancarea etc si apoi trezeste-te!!!Visezi !Iar faptul ca spune ca a avut 2000 de contracte,se refera dea lungul timpului nu astazi(fii convins).Nici Strabag nu are 2000 de contracte in derulare simultan(cred)! Si ca fapt divers,de ce ar trebui Victor Mihalachi sa faca puscarie??E o firma privata,plateste la stat sute de milioane lunar,de ce crzi dumneata ca ar trebui sa nu il respectam pe Victor Mihalachi??

    1. Paule, problema e ca nu a platiti la stat „sute milioane” asa cum spui tu, acesta este si motivul pentru care a cerut insolventa.
      A distrus alte firme, a mers la licitatii cu preturi subevaluate pentru a castiga acele licitatii. Stia ca nu va plati la stat darile si si-a permis sa vina cu preturi „fantoma”, iar cei care licitau pe preturi corecte ramaneau fara lucrari.
      Victor are in spate biserica, pe Daniel, sa vedem cat o sa il mai tina.
      Spui ca de ce sa mearga la puscarie. In momentul cand investitorul de la Mall nu i-a platit niste lucrari, l-a oprit pe strada si la batut, ce ar trebui sa faca acum statul roman pentru faptul ca Victor nu si-a achitat obligatiile? Sa il bata? Modul in care te bate statul este sa te trimita dupa gratii.

  3. Da e clar… Mihalache nu da spagi se pare ca..
    clar de asta nu e agreat de .. spagarii politici.
    Mihalache plateste corect si normal muncitorii si de asta stau la el !

  4. De nu ar mai face locuințele sociile de la cișmea. Ele sunt doar pentru tiganii din parcul tineretului. Nici un roman necajit nu sa va muta acolo, vor fi date pe criterii rasiale.

  5. Extraordinar! Acest Mihalachi face doar ,,judecăți de valoare” după mintea lui, în rest doar lucrări de proastă calitate, însă contractele ,,trebuie actualizate musai”. Ce confuzii induce în mentalul publicului acest Mihalachi?? Da, 5 milioane de lei de acum 5 ani nu pot fi comparate cu 5 milioane de lei din 2018, însă euroii de atunci se află cam la aceeași valoare. In al doilea rând, după cum știm noi, contractul reprezintă ,,lege între părți” și, conform unor acte normative din Romania, valorile acestuia pot fi actualizate doar cu indicele de inflație din perioada scursă, dacă acesta atinge un anumit plafon. In rest, dacă lui Mihalache nu-i convine contractul, n-are decât să-l rezilieze. Nici o administrație publică nu este obligată să-i dea bani lui Mihalache cam cât dorește ,,mintea lui înfierbântată”. Faptul că se află în insolvență ne dovedește că acesta vrea să ,,șunteze statul” și să nu-și plătească datoriile restante. Putem vorbi de corectitudine din partea lui Mihalache??

  6. Felicitari domnule director Mihalachi daca erai un neispravit nu ne dadeai salarii corecte la cat muncim noi , nu da spagi la ticalosii astia care nu stiu sa faca o afacere de aia sau bagat in politica la furat banul public si vor spagi de asta , niste nevertebrate .. stau in scaune si jefuiesc banii de sosele , spitale, autostrade si tot ce inseamna investitii ce trebuie sa faca ca au salarii de 7-8.000 de euro !
    NU FAC NIMIC MAI TAIE O PANGLICA depune coroane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *