Elevii vor face ore suplimentare dacă nu țin pasul cu școala. De când se aplică măsura

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că elevii care nu au ținut pasul cu programa școlară vor face ore suplimentare. Măsura se va aplica elevilor din clasa a III-a și până în clasa a VIII-a.

Ecaterina Andronescu nu a precizat, însă, cum vor fi selectați elevii și după ce criterii. Ministrul Educației a explicat că orele „remediale”, după cum le numeşte, ar putea să se facă începând din 2019, cu același profesori și învățători pe care elevii îi au și la clasă.

„De la clasa a III-a, apreciez eu, după experienţa pe care o am, şi până la clasa a VIII-a…Dacă elevii, o bună parte din ei, ţin pasul cu ceea ce le cere programa şcolară, o altă parte din ei pierd permanent în ceea ce priveşte acumularea în cunoaştere. Ca urmare, de la clasa a III-a şi până la clasa a VIII-a se accentuează extraordinar de mult decalajul dintre cei care fac faţă programelor şcolare şi cei care nu fac faţă programelor şcolare. Şi cred că cu acest lucru va trebui să începem, adică să găsim resursele necesare şi de câteva zile analizăm acest lucru, în aşa fel încât începând cu clasa a III-a, cel puţin pentru elevii care sunt în această situaţie, în pierdere de achiziţie în cunoaştere, să încercăm să facem cursuri remediale, cu învăţătorii de la clasă, după clasa a V-a cu profesorii”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la România TV.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *