Director de Direcție de Agricultură cercetat de DNA pentru luare de mită. Pentru ce a cerut 2.000 lei

dna sigla, stiri, botosaniProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14.12.2018, a inculpatului  Dan Tănăsescu, director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Inculpatul Tănăsescu Dan va depune o cauțiune în valoare de 50.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea aceleiași unități de Parchet.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit de la o persoană suma de 2.000 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acea persoană, a subvenției pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”.

2 thoughts on “Director de Direcție de Agricultură cercetat de DNA pentru luare de mită. Pentru ce a cerut 2.000 lei

  1. ASTA a furat si spaguit de milioane de euro asa ca 50000 de lei la el e praful de pe toba!
    daca legile nu ar fi facute pentru hoti, si de …. ar fi altceva !
    Dintodeauna stim ca si in perioada interbelica taranii erau calcati pe cap de politiceni ce carau bani la rege care a venit in Romania cu o lada de lemn cu haine vechi si ponosite iar in 70 de ani detina 10 % din averea ROMANIEI!

  2. Intreaba un prieten pe mine si nu stiu sa raspund??
    Regele acest neamt a venit in tara noastra cu un gemanatan de haine si cine ia dat lui atata avere de cum spunea unu ca are cel putin 10 % din averea Romaniei??
    OARE CAND A MUNCIT EL SI FETELE LUI ATAT PE OGOARELE ROMANIEI?
    Oare ..zic si eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *