Huawei Mate 20 Pro vs. Huawei Mate 10 Pro. Merită să faci un upgrade?

La mijlocul lunii octombrie, Huawei a dezvăluit în cele din urmă noua serie Huawei Mate 20, inclusiv modelul pilot 20 Pro. Dispozitivul nou are caracteristici de vârf, un design excelent și o serie de noi tehnologii interesante – inclusiv un senzor de amprentă digitală.

Dar Huawei Mate 20 Pro are pantofi mari de umplut. Huawei Mate 10 Pro de anul trecut a fost, de asemenea, foarte iubit, oferind caracteristici excelente și un design minunat. Poate noul Mate să depășească vechiul Mate 10 Pro? Am pus cele două telefoane cap la cap pentru a afla.

Performanță, durata bateriei și încărcare

După cum te-ai putea aștepta, Huawei Mate 20 Pro este în mod clar un performer mai bun decât vechiul Huawei Mate 10 Pro, în mare parte datorită unui procesor modernizat. În timp ce Mate 10 Pro are procesorul propriu al Huawei Kirin 970, Mate 20 Pro primește un Kirin 980 de generație nouă, care este cu aproximativ 20% mai rapid și cu 40% mai eficientdecât cel vechi. Asta nu înseamnă că Kirin 970 nu este un chipset grozav. Este, dar Kirin 980 este în mod clar un performer mai bun. În cazul Mate 10 Pro, procesorul este cuplat cu memorie RAM de 4 GB sau de 6 GB, împreună cu o memorie de stocare de 64 GB sau 128 GB, în timp ce Mate 20 Pro suportă memorie RAM de 6 GB și memorie de 128 GB.

De asemenea, bateria Mate 10 Pro era deja excelentă, venind cu 4000mAh, dar cea Mate 20 Pro ajunge până la 4200mAh. Acest lucru nu înseamnă neapărat că telefonul va ține mai mult pe o încărcare, în special având în vedere ecranul mai mare, cu rezoluție mai mare. Cu toate acestea, este un lucru bun pentru o viață lungă a bateriei. Bateriile pot fi încărcate în câteva moduri diferite, în funcție de telefon. La Mate 20 Pro, te vei bucura de sistemul de încărcare fără fir, precum și propriul „Super Charge 2.0” al companiei Huawei, care este un sistem de încărcare de 40 W care ar trebui să încarce telefonul la 70% în doar 30 de minute. Mate 10 Pro nu are încărcare fără fir și oferă originalul Super Charge, prin care vei ajunge la aproximativ 55% baterie în 30 de minute de încărcare.

Design și durabilitate

Huawei Mate 20 Pro are un design modern datorită displayului de sticlă întins de la o margine la cealaltă. Mate 10 Pro nu poate arăta la fel de modern ca și cel mai nou telefon, dar nu este un dispozitiv cu aspect neplăcut. Există un mic breton și o bărbie la telefon, dar sunt ușor de ignorat.

În ceea ce privește durabilitatea, cele două telefoane sunt destul de similare. Ambele oferă o construcție de sticlă. Principala diferență, desigur, este rezistența la apă – Mate 10 Pro are un rating de IP67, în timp ce Mate 20 Pro crește până la IP68.

Display

Atât Huawei Mate 10 Pro, cât și Mate 20 Pro oferă displayuri AMOLED. Cu toate acestea, în timp ce afișajul de pe dispozitivul Mate 10 Pro vine la 6 inci, cu o rezoluție de 2160 x 1080 pixeli pentru o densitate a pixelilor de 402 pixeli pe centimetru, Mate 20 Pro este un upgrade serios, cu afișaj de 6,4 inch, Rezoluția este de 3.120 x 1.440 și densitatea pixelilor de 538 pixeli pe inch. Acest lucru face ca afișajul lui Mate 20 Pro să fie unul dintre cele mai bune de pe piață.

Camera

Huawei Mate 10 Pro a avut una dintre cele mai bune camere de luat vederi disponibile în momentul lansării, oferind o configurație cu două senzori, cu un senzor de 12 megapixeli și un senzor monocrom 20 de megapixeli, ambele cu o deschidere de f / 1,6. Alte caracteristici includ stabilizarea optică a imaginii, focalizarea automată cu laser și multe altele. În lumea reală, camera a fost destul de spectaculoasă – fotografiile erau clare și detaliate, în timp ce culorile erau frumoase și vibrante.

Mate 20 Pro, desigur, își propune să îmbunătățească acest lucru. Noul dispozitiv are trei senzori în locul a două, inclusiv un senzor principal de 40 megapixeli cu o deschidere f / 1,8, un senzor cu unghi larg de 20 megapixeli cu o deschidere de f / 2,2 și o lentilă telephoto de 8 megapixeli cu o deschidere din f / 2,4. Camera lui Mate 20 Pro se comportă extrem de bine și este cu siguranță mai versatilă decât camera foto a predecesorului său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *