Veniturile municipiului Botoșani au scăzut anul acesta cu 17 milioane lei. Flutur: Vom rămâne clar la anul fără bani

catalin flutur, stiri, botosani,Veniturile municipiului Botoșani au scăzut în acest an cu peste 23%,  a anunțat primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur. El a spus că, deși s-au luat măsuri pentru a încasa bani din taxe și impozite locale, aceștia sunt insuficienți pentru dezvoltarea municipiului.

Flutur a atras atenția că dacă Guvernul va continua aceeași politică, respectiv impozitul pe venit redus de la 16% la 10%, atunci municipiul rămâne anul viitor fără bani.

Ceea ce am anticipat la Primăria Botoșani în 2018, s-a adeverit cu vârf și îndesat. Una din sursele noastre principale de venit este impozitul pe venit, care vine de la toți cei cărora li se ia impozit din municipiul Botoșani, iar acea reducere a impozitului de la 16% la 10% ne-a făcut să avem o scădere a veniturilor pentru municipiul Botoșani de peste 23%. Transferat în sume, vorbim de peste 17 milioane lei. Ca să facem o comparație , veniturile noastre inițiale pentru dezvoltare, pentru investiții în municipiul Botoșani erau undeva la 16 milioane lei. Un lucru care s-a adeverit. noi l-am anticipat, și atunci cred că va trebui să mă întreb, de unde vom fi echilibrați cu aceste sume? Am luat măsuri extraordinare pentru a încasa banii din taxe și impozite locale.  Avem încasări bune, ne compensăm de acolo, dar sunt absolut îngrijorat că dacă această politică va continua, vom rămâne clar la anul fără bani”, a spus Flutur.

Primarul municipiului Botoșani s-a declarat nemulțumit și de faptul că guvernanții nu au luat încă nicio decizie cu privire la bugetul de stat pe anul 2019. Fluturi susține că această întârziere la adoptarea bugetului de stat, va avea repercursiuni și asupra bugetului municipiului.

Sunt mai mult decât îngrijorat, pentru că știu ce înseamnă să începem un an fără să avem buget. Noi nu putem să ne facem bugetul până nu știm sumele care ne vin de la bugetul central. Dacă bugetul intră în discuție, așa cum s-a declarat, la data de 20 ianuarie, este foarte clar că noi nu vom avea un buget local corect calculat nici măcar la sfârșitul lunii februarie, ceea ce ne va duce să lucrăm cu cifrele de buget din 2018. Și atunci despre ce vorbim, cum ne planificăm noi investițiile sau cheltuielile pentru 2019. Mie îmi pare foarte rău că din cauza unor neînțelegeri acolo, a unor majorități care se fac și se desfac în fiecare zi, nu se votează această lege, lucru care va afecta nu numai municipiul Botoșani, va afecta toată țara”, a adăugat Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *