În Botoșani sunt 80 de spații cu activități de jocuri de noroc și pariuri, însă Primăria nu încasează nicio taxă de pe urma acestora. Cum este posibil

aparate, jocuri de noroc, stiri, botosaniSituație incredibilă în municipiul Botoșani făcută publică de primarul Cătălin Flutur. Nu mai puțin de 80 de spații din municipiu sunt cu activități de jocuri de noroc și pariuri, însă Primăria Botoșani nu încasează taxe de pe niciunul.

Flutur a declarat joi, într-o conferință de presă, că aceste spații reprezintă posibilă sursă de venit pentru municipalitate, însă firmele care le dețin sunt firme mari, care direcționează dările către bugetul central.

Marii contribuabili dau impozitele la București, alea mijlocii la Iași, iar noi rămânem cu ceea ce rămânem. Fiind o zonă mai puțin dezvoltată, normal că și veniturile noastre sunt foarte mici. Dar am mai identificat un loc de unde am putea să mai încasăm niște bani. O să vă spun că în Botoșani sunt 80 de spații în care se desfășoară activități de jocuri de noroc și pariuri. Fenomenul a luat o amploare deosebită din momentul în care Guvernul a hotărât ca toți banii care vin de la aceste firme și de la punctele lor de lucu se duc la bugetul central. Nu este corect să fie 80 de spații de acest gen în municipiul Botoșani, iar noi să nu încasăm impozit pe venit de acolo. Ne este foate greu să-i punem și la plata, și așa ar fi corect, să-și plătească măcar gunoiul, că sunt niște puncte de lucru. Când spun 80 , de fapt vorbim de 18 firme: unele au șapte puncte de lucu, altele opt, altele unu. Dar banii ăștia pleacă din Botoșani”, a spus Flutur, care a atras atenția că municipalitatea nu va putea funcționa anul viitor, în condițiile în care veniturile sunt foarte mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *