O nouă lovitură pentru municipalitate. Firma Victor Construct a abandonat lucrările la locuințele sociale de la Cișmea și de la Teatrul ”Mihai Eminescu”

Primăria municipiului Botoșani este nevoită să scoată din nou la licitație lucrările de execuție de la locuințele sociale de la Cismea, precum și cele de la Teatrul ”Mihai Eminescu”. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat joi, într-o conferință de presă, că a primit adrese din partea reprezentanților firmei Victor Constructor prin care îi anunță că renunță la cele două contracte, întrucât sunt în insolvență.

Proiectul pentru reabilitarea teatrului se derulează cu fonduri europene, iar cel de la Cișmea cu fonduri Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

Este o problemă foarte delicată pentru noi. O firmă de prestigiu care, din păcate, și-a declarat insolvența, care are lucrări în Botoșani. Vom face o inventariere la ceea ce s-a executat și vom scoate la licitație diferența de lucrări. Una din problemele care s-au ivit, pentru că au retras organizarea de șantier și paza de acolo, am rezolvat problema punctual, noi între noi. Sunt convins că poate vor veni la licitațiile pe care le organizăm noi pentru continuarea lucrărilor”, a precizat primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

Primarul a spus că urmează să fie purtate negocieri cu administratorul judiciar care se ocupă de firma Victor Construct.

Nu spune nimeni că nu poate lucra dacă este în insolvenţă, numai că va trebui să negociem cu practicianul în insolvenţă, cu lichidatorul respectiv. Asta nu înseamnă că nu vor putea participa la o altă licitaţie. Este un disconfort pentru noi, adică când credeam că ieșim la liman, vedeam luminița de la capătul tunelului, au apărut probleme. Este un disconfort, dar asta nu înseamnă că vom renunţa. Toate problemele sunt rezolvabile în timp”, a precizat primarul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *