Și primarii din Moldova vor forma o alianță. Primarul municipiului Botoșani: Ader cu tot sufletul la lucrul acesta

Luând exemplul celor patru primari din Vest, care au format o alianță pentru dezvoltarea comunităților lor, și primarii mai multor municipii reședință de județ din zona Moldovei vor face același lucru. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că din Alianța primarilor din Est vor face parte muncipiile Botoșani, Suceava, Piatra Neamț și cel mai probabil Iași.

Flutur a declarat joi, într-o conferință de presă, că aderă cu tot sufletul la această idee. El a spus că luni se va definitiva discuțiile reciproce între primarii care ar urma să realizeze această alianță.

Ați văzut că a ieșit o întreagă poveste, o poveste frumoasă și necesară cu acea alianță a Vestului, unde patru primari s-au aliat pe un scop nobil de a dezvolta regiune lor. Și eu cred că este absolut necesar în momentul de față ca noi, cei din Est, de două ori mai necesar, să ne unim și să solicităm același lucru. Chiar nu ne putem compara noi, cei din Est, cei din Moldova, cu ce s-a întâmplat în zona Ardealului. Ei au făcut un pas înainte, noi am încercat să facem pași mai mărunți , și când vorbesc de pași mai mărunți vorbesc efectiv de ceea ce s-a întâmplat în timp cu legăturile noastre cu Suceava. Am avut o intenție de a face Arealul Botoșani-Suceva privund dezvoltarea noastră regională. Cred că la noi este mai mult decât necesar să facem front comun pentru a convinge atât guvernații, cât și responsabilii europeni că suntem rămași în urmă. Drept urmare, avem o inițiativă și noi de mai mult timp. Probabil în cursul zilei de luni vom definitiva discuțiile reciproce pe care le avem, în primul rând primarii municipii reședință de județ din zona Moldovei și din zona Estului. Chiar ne gândeam la un moment dat să includem pe lângă Botoșani, Suceava, Piatra Neamț, să includem și municipiile care sunt interesate de lucrul acesta, respectriv Roman, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului. Cred că ne vom limita și noi doar la nivelul primăriilor municipiilor reședință de județ. Sigur, este o discuție clară la care va participa și domnul primar Chirica de la Iași, care are idei foarte bune în senul acesta”, a spus Cătălin Flutur.

Primarul municipiului Botoșani consideră că dacă nu se renunța la regionalizarea României, și fondurile ar fi fost mult mai multe.

Jocurile politice au fost în așa fel să nu se facă regionalizarea, pentru că mai existau și instituții publice. Și o să dau exemplu clar al Consiliului județean, care chiar nu prea știu cu ce se ocupă în momentul de față. Nefăcând acest lucru, România și noi am pierdit foarte mulți bani. Dacă decizia guvernamentală nu a venit în sensul acesta, ne-am hotărât noi, cei care știm ce se întâmplă, cum se aduc banii și cum trebuie să-i cheltuim să ne aliem și să încercăm să aducem bani pe cont propriu pentru bunăstarea regiunii noastre”, a adăugat edilul.

Unul din obiectivele Alianței primarilor din Est este realizarea unei autostrăzi.

Zona de Est și Moldova nu beneficiază de nici măcar un km de autostradă. Știm cu toții că nu vin investitori, că nu ne dezvoltăm, că nu există proiecte mari. Și atunci am spus, hai să luăm noi, hai să facem noi lucrul acesta. Drept urmare, să nu vă surprindă, eu ader cu tot sufletul la lucrul acesta . Este o discuție pe care o purtăm de mult timp împreună. Am încercat două județe, dar nu s-a putut. Și noi vom face același lucru la nivel de zona Estului și zona Moldovei”, a adăugat Cătălin Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *