Festivitate pentru primirea la Botoșani a lui Iulian Rotariu, care a terminat pe locul al doilea ultramaratorul din Antarctica

iulian rotariu, stiri, botosaniPompierul botoşănean, plutonierul major Iulian Rotariu, românul despre care se vorbește în toată lumea după rezultatul de excepţie obţinut la ultramaratorul The Last Desert, va ajunge vineri acasă.

Singurul român care a urcat pe podium la o astfel de competiţie extremă, subofiţerul a alergat cca. 250 de km în ținutul geros al Antarcticii, înfruntând frigul extrem, vântul tăios și zăpada până la brâu, cu zâmbetul pe buze, pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism din Botoşani.

Reuşita lui Iulian, locul II la general, este cu adevărat de excepţie, având în vedere faptul că nu este sportiv de performanţă și echipamentul sportiv purtat nu avea calitatea celor confecționate de branduri de profil.

„În Anul Centenarului Marii Uniri, chiar de Ziua Națională a României, plutonierul major Iulian Rotariu a purtat cu cinste, onoare și demnitate drapelul țării în Antarctica. Să-i arătăm recunoştinţa pentru patriotismul şi efortul său printr-o întâmpinare cu flori şi aplauze, în număr cât mai mare, la intrarea în municipiul Botoșani dinspre Iași, pe 14 decembrie a.c., în jur de ora 12.00”, se arata intr-un comunicat ISU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *