Târg caritabil organizat la Botoșani de voluntarii de la „Ajungem MARI”

stiri, botosani, ajungem mariVoluntarii Ajungem MARI Botoșani organizează târgul caritabil de CrăciunDăruim și Ajungem MARI, eveniment al cărui scop principal este strângerea de fonduri, dedicate educației copiilor instituționalizați din Botoșani.

Marți, 18 decembrie,începând cu ora 17:00, binevoitorii sunt așteptați împreună cu cei dragi la Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani.Sunt pregătite, pentru ei, un stand cu decorațiuni lucrate de copii, sub îndrumarea voluntarilor, și un stand cu dulciuri făcute acasă. Fiecare cadou pe care invitații și-l fac sau îl oferă cuiva drag se transformă într-o donație pentru copiii din centrele de plasament.

Pe lângă târgul de produse hand-made, evenimentul include un spectacol special de teatru, oferit de trupa Drama Club de la „Laurian”, precum și momente muzicale specifice Crăciunului, în Sala de Spectacole a Teatrului.

Cum în preajma sărbătorilor de iarnă copiii primesc, în speță, bunuri materiale, organizatorii târgului intenționează să le ofere bunuri spirituale: amintiri, experienţe alături de voluntari, posibilitatea de a oferi și ei, la rândul lor. Cea mai mare parte din fondurile strânse se vor transforma în ieşiri, ateliere educaţionale şi creative, excursii, cursuri vocaţionale, vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. O altă parte din bani va fi donată de copii către o cauză socială.

Ajungem MARI este principalul program al Asociației Lindenfeld și susține educația a peste 2000 de copii din centre de plasament și medii defavorizate din București și 25 de județe prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de recuperare școlară într-un mod interactiv alături de peste 1300 de voluntari.

Programul educațional Ajungem MARI a pornit cu fonduri 0 în 2014 și a finanțat inițial proiectele prin evenimente de strângere de fonduri pe platforma Galantom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com