Cinci gestionari, trei bărbați și două femei, prinși cu țigări de contrabandă sub tejghea. Toți lucrează la aceeși firmă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat, marți, controale la șapte puncte de lucru din municipiul Botoşani, acestea aparţinând unei societăţi administrată de un bărbat de 37 de ani.

La cinci dintre acestea au fost identificate diferite cantităţi de ţigarete de provenienţă duty free, Ucraina sau Republica Moldova, ce aveau aplicate timbre de acciză specifice ţării de origine. Pentru respectivele pachete, gestionarii, trei bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 37 şi 43 de ani nu deţineau documente legale de provenienţă.

Întreaga cantitate de ţigarete depistată-213 pachete- a fost confiscată de poliţişti, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 2.500 de lei.

Cele cinci persoane menţionate anterior şi administratorul societăţii sunt în prezent cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *