Bonificații de la ANAF pentru contribuabilii persoane fizice. Vezi în ce condiții se acordă!

Contribuabilii, persoane fizice, care achitã pânã la data de 15 decembrie 2018, inclusiv, obligaţiile fiscale stabilite prin declaraţia unicã sau decizie de impunere anualã, dupã caz, primesc o bonificație.

Astfel, contribuabilii, persoane fizice, care au depus Declaraţia unicã şi care şi-au acordat prin aceasta bonificaţia, prin menţionarea la rd. 2, rd. 5 şi rd. 8 ale lit. C. „Sumarul obligaţiilor fiscale datorate”, a sumei aferente acesteia, beneficiazã de bonificaţie, reprezentând 5% din suma datoratã, dacã achitã cel puţin 95% din suma datoratã, pânã la 15 decembrie 2018, inclusiv.

Aceastã bonificaţie se acordã prin efectul legii, fãrã a mai fi necesarã comunicarea unui act administrativ fiscal din partea organului fiscal central.

 Contribuabilii, persoane fizice, pentru care au fost comunicate decizii de impunere anualã aferente impozitului pe venit anual pentru veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017, precum şi aferente contribuţiei individuale de asigurãri sociale datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2016 – 2017, şi care achitã pânã la data de 15 decembrie 2018, inclusiv, cel puţin 90% din sumele stabilite prin acestea, beneficiazã de o bonificaţie, reprezentând 10% din suma stabilitã prin aceste decizii de impunere anualã.

Despre acordarea bonificaţiei, organul fiscal central înştiinţeazã contribuabilii, persoane fizice, dupã expirarea termenului de platã pentru acordarea acesteia, respectiv 15 decembrie 2018, inclusiv. Efectuarea stingerii în evidența fiscalã se aplicã de organele fiscale pânã la data de 31.07.2019. Dupã scãderea din evidența fiscalã organul fiscal inștiinteazã persoana fizica cu privire la acordarea bonificației pânã la data de 31.08.2019.

Procedura de acordare a bonificaţiei pentru plata cu anticipaţie a sumelor de platã, stabilite prin decizii de impunere anualã, este aprobatã prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 2906/2018, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1005 din 27 noiembrie 2018, se arată într-un comunicat al Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com