Premii naţionale eTwinning obținute de trei cadre didactice din județul Botoșani

Institutul de Științe ale Educației (ISE), Centru Național eTwinning România, a reunit aproximativ 120 de participanți, experți în educație, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, inspectori școlari și cadre didactice participante la proiecte eTwinning, în cadrul Conferinţei Naţionale eTwinning care a avut loc la București, în perioada 7-8 decembrie 2018.

În cadrul conferinței au fost premiate cele mai bune proiecte eTwinning desfășurate în anul școlar 2017-2018 și școlile care au obținut titlul de „Școală eTwinning” în acest an.

În cadrul Conferinţei, au fost acordate Premiile naţionale eTwinning, dintre care trei au fost obţinute de cadre didactice din judeţul Botoşani:

– Categoria Utilizarea creativă a noilor tehnologii – premiul I

  • Proiect First Step To Coding, Prof. Păduraru Florentina, Școala Gimnazială Nr. 1, Cristești;

– Categoria Învățământ gimnazial – premiul al II-lea

  • Proiect The Magic Crew, Prof. Loredana Popa, Școala Gimnazială nr. 17, Botoșani;

– Categoria Învățământ liceal – premiul al II-lea

  • Proiect X ray – Blu ray (de la Marie Curie la Mariah Carey), Prof. Lidia Baroi, Colegiul Național „Grigore Ghica”, Dorohoi.

În urma lansării competiției „Premiile Naționale eTwinning, au fost primite 102 candidaturi, dintre care 86 au îndeplinit condițiile de eligibilitate și au intrat în procesul de evaluare. Ca și în anii trecuți, evaluarea a fost realizată în două etape, prin implicarea semnificativă a ambasadorilor eTwinning și a altor experți externi.

Tot în cadrul Conferinţei, au fost acordate premii unităţilor de invăţământ care au obţinut Certificatul de Şcoală eTwinning, dintre care două sunt din judeţul Botoşani:

  • Colegiul Național „Grigore Ghica”, Dorohoi;
  • Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani.

Certificatul de Școală eTwinning a fost lansat în 2017, cu intenția de a recunoaște și recompensa implicarea, angajamentul și devotamentul eTwinner-ilor, precum și a echipelor de profesori și directori din aceeași școală. Procesul de înscriere a început în decembrie 2017 și s-a încheiat în martie 2018.

One thought on “Premii naţionale eTwinning obținute de trei cadre didactice din județul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *