APM Botoșani: Începând cu data de 1 ianuarie 2019, este obligatorie solicitarea vizei anuale de către deținătorii de autorizații de mediu

apm botosaniAgenția pentru Protecția Mediului Botoșani informează toți titularii/deținătorii de autorizații de mediu/autorizații integrate de mediu, indiferent de anul emiterii, despre faptul că, începând cu data de 1 ianuarie 2019, este obligatorie solicitarea vizei anuale cu minim 60 de zile înainte de ziua și luna în care a fost emisă autorizația de mediu sau autorizația integrată de mediu.

Procedura de obținere a vizei anuale, pentru care nu se percep taxe sau tarife, este reglementată prin Ordinul nr.1171/05.11.2018 privind aprobarea procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu.

Foarte important este faptul că autorizațiile de mediu si autorizațiile integrate de mediu pentru care nu se obține viza  anuală își încetează efectele juridice.

Amintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 14 alin.2 și alin.3 din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, cu completările și modificările ulterioare, funcţionarea fără autorizaţie de mediu/autorizaţie integrată de mediu este interzisă pentru activităţile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecţiei mediului și pentru activităţile supuse legislaţiei privind prevenirea şi controlul integrat al poluării.

Agenții economici trebuie să înțeleagă faptul că nesolicitarea la timp sau neobținerea vizei anuale implică pierderea valabilității autorizației de mediu. Practic, vor relua procedura de autorizare cu tarifele și termenele pe care le implică acest lucru. „ a declarat directorul executiv al APM Botoșani, Eugen Mateciuc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *