Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani vrea să-i formeze profesional pe romi. Motivul incredibil pentru care nu reușesc

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani întâmpină probleme în ceea ce privește integrarea romilor în câmpul muncii. Directorul adjunct al AJOFM Botoșani, Călin Angel Iuliana declarat luni, în cadrul Grupului de lucru mixt care a avut loc la Prefectură, că AJOFM vrea să-i formeze profesional pe meseriile pe care le practicau romii înainte, însă aceștia nu-și recunosc etnia. Mai mult, ei preferă ajutoarele sociale.

Propunerea noastră este de recunoaștere a statului de cetățean de etnie romă. Atunci când luăm în evidență o persoană și este întrebată dacă se declară rom, evită să spună Da. Nu știu dacă este general valabil, dar cel puțin în acțiunile pe care noi le-am desfășurat recent, toate persoanele care s-au înregistrat, nu au declarat că sunt persoane de etnie romă. Am ruga pe cât posibil ca actorii locali să promoveze serviciile pe care noi le desfășurăm în vederea ocupării și în special a formării lor profesionale. În etnia romă erau o groază de meseriași care își desfășurau activitatea pe cont propriu, adică printr-o autorizație. Acum aceste lucruri noi nu le mai regăsim și în același timp cei care au aceste talente, nu vin în întâmpinarea serviciilor noastre pentru a se lua în evidență și a le oferi un ajutor în a se autoriza și a primi un certificat de competență în aceste meserii”, a menționat directorul adjunct al AJOFM Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *