Actualul sef al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural Nationale (DJCCPCN) a reusit performanta ca timp de aproximativ doi ani sa fie director si la Scoala Varfu Campului. Ambele pozitii le-a ocupat cu norme intregi, ceea ce inseamna ca vreo 24 de luni Danut Hutu, teoretic, a muncit cate 16 ori pe zi. El nu are ce sa-si reproseze din punct de vedere profesional.
Director de scoala din 2000
In anul 2000, atunci cand functia de director al Scolii Varfu Campului a fost scoasa la concurs, profesorul de istorie Danut Hutu s-a inscris si a promovat. In aceasta situatie, el a obtinut un contract de management pe patru ani, pana in 2004. Din 2004 si pana in 31 august 2010 a ocupat functia de director cu delegatie in interesul invatamantului. Delegatia a fost reinnoita in preajma fiecarui inceput de an scolar, la 1 septembrie, de inspectorul scolar general care se afla in functie la acea data.
Director la cultura si pe vremea PNL, si in guvernarea PDL
De la 1 septembrie 2010, actualul sef al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Ada Macovei, nu a mai prelungit delegatia lui Danut Hutu pentru functia de director la Scoala Varfu. Campului, in locul sau fiind numita Aurelia Toma. In timp ce ocupa functia de director, Danut Hutu a participat la concursul organizat, in august 2008, de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Atunci, pe vremea guvernarii liberale, a ocupat functia de director executiv al DJCCPCN Botosani. Dupa preluarea puterii de catre coalitia PDL-PSD postul a revenit celei de a doua formatiuni, numita fiind Cornelia Ciobanu. In consecinta, pe 24 mai 2009 Hutu a fost eliberat din functia de conducere a DJCCPCN. N-a stat insa prea mult departe pe post deoarece la o luna si ceva de la iesirea social-democratilor de la guvernare, el a revenit pe post incepand cu data de 8 noiembrie, desi acum la putere era PDL, partid aflat in opozitie cand el dobandise pentru prima data functia de director.
Danut Hutu sustine ca, avand in vedere prevederile Codului Muncii, o persoana poate cumula mai multe functii la stat si la privat, cu conditia ca, prin exercitarea lor, sa nu intre sub incidenta unui act de coruptie.