Deputat Mihaela Huncă: Din respect pentru părinții și bunicii noștri, nu trebuie să-i păcălim că abia în anul 2021 se vor mări pensiile

Deputatul Pro România Botoșani, Mihaela Huncă, consideră că proiectul privind majorarea pensiilor trebuie aplicat de la 1 ianuarie 2019 și nu din 2021, așa cum au anunțat cei de la guvernare. Ea a spus că proiectul Legii pensiilor a ajuns la Camera Deputaților pentru dezbateri, iar deputații Pro România au depus amendament ca toate creșterile care sunt prevăzute în acest proiect să se aplice chiar din ianuarie.

Cred că părinții și bunicii noștri au dreptul la acest lucru, mai ales că dacă stăm și ne gândim, această creștere ar putea să acopere atât inflația cât și creșterea prețurilor. Din respect, nu trebuie să-i păcălim că abia în anul 2021 se vor mări pensiile. Nu vedem niciun sens. Ar putea să spună cu nu sunt bani acum, în anul 2019, dar dacă nu sunt bani în 2019, de unde știm dacă vor fi bani în 2021. Cred că din respect pentru părinți și bunici, noi Pro România am făcut acest amendament și pentru susținerea amendamentului apelăm la Alianța Anti-Dragnea care s-a format ad-hoc miercuri”, a spus deputatul Mihaela Huncă.

Parlamentarul botoșănean a criticat faptul că nici la această dată nu se cunoaște proiectul de buget pe anul 2019.

Ar fi trebui ca în această perioadă să știm și proiectul bugetului pe 2019. E destul de târziu, dezbaterile trebuiau începute undeva prin luna octombrie. Dacă noi încă nu știm bugetul pe 2019, cum putem să știm că vom avea posibilitatea ca în 2021 să fie aceste creșteri. În semn de respect, nu trebuie să-i mințim pe părinții și bunicii noștri. Mie mi se pare așa, că o să mărim, îi amăgim și dacă atunci nu o să putem? Dacă sunt prevăzute aceste creșteri, ele trebuie să fie de la 1 ianuarie 2019”, a adăugat Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *