Doi tineri plasați sub control judiciar iar un al treilea arestat preventiv, după perchezițiile privind infracțiunile de furt

perchezitii, diicot, etnobotanice, stiri, botosaniÎn urma organizării şi desfăşurării acţiunii din dimineaţa zilei de 5 decembrie de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani, în cadrul cercetărilor ce se efectuează în dosare penale privind săvârşirea mai multor infracţiuni de furt, având în vedere probele administrate pânâ în prezent, s-a dispus cercetarea în continuare în stare de libertate a doi dintre suspecţii anterior reţinuţi, aceştia fiind plasaţi sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile, iar pe numele unui inculpat în vârstă de 24 de ani, Judecătoria Botoșani a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora, dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani cu soluție procedurală.

Reamintim că, în urma activităţilor organizate au fost puse în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, la locaţiile vizate fiind identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, mai multe bunuri susceptibile să fi fost folosite la comiterea de infracţiuni sau provenind din comiterea de astfel de fapte.

De asemenea, în baza mandatelor de aducere emise, la sediul instituţiei au fost conduse şase persoane în vederea audierii.

În urma finalizării activităţilor procedurale şi în baza probatoriului administrat până în prezent, poliţiştii au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani, trei bărbaţi şi o femeie, toţi din municipiul Botoşani.

În fapt, în sarcina acestora au fost reţinute şi probate mai multe infracţiuni de furt, săvârşite în perioada septembrie- noiembrie a.c., având ca obiect diverse bunuri (biciclete, un telefon mobil şi două autoturisme sustrase în scop de folosinţă).

Prejudiciul total cauzat persoanelor vătămate prin faptele săvârşite a fost estimat la suma de 3.500 de lei.

Cei patru suspecţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani, iar în cursul zilei de astăzi pe numele lor va fi formulată propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că pe parcursul procesului penal suspecţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com