Drepturi salariale neacordate profesorilor botoșăneni spre final de an

Președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, Liviu Axinte, susține că anul acesta nu a fost acordat niciun leu prin hotărârile judecătorești profesorilor îndreptățiți. Este vorba de plata orelor de sport pentru învățători și plata unui spor de simultan, ambele drepturi fiind obținute de cadrele didactice botoșănene în instanță.

”Din buget nu ni s-au dat bani pe hotărârile judecătorești, și nu mă refer la cele cu dobânzile pentru că acolo s-au alocat niște sume foarte mici, o cincime din ce s-a cerut și chiar dacă au fost dosare de executare silită. Dar mai sunt și alte hotărâri judecătorești care trebuiau plătite. Școlile au transmis Inspectoratului Școlar, de aici s-a spus că s-a transmis la minister, dar anul acesta în bugetul ministerului nu a fost prinsă nicio sumă la hotărârile judecătorești”, a menționat Axinte.

Președintele LSI Botoșani susține că există un acord încheiat cu Ministerul Educației care prevede acordarea acestor drepturi până la 31 ianuarie. În caz contrar, sindicatul va folosi alte căi de atac pentru recuperarea acestor bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *