Vești bune pentru botoșăneni! Vor plăti mai puțin pentru cursele interne de pe Aeroportul de la Salcea

Conducerea județului vecin vine cu vești bune pentru toți călătorii care aleg să călătorească de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” de la Salcea.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a semnat contractul pentru o investiție în terminalul de pasageri la aeroport, iar acest lucru ar duce inclusiv la reducerea tarifelor de călătorie.

Flutur a precizat că se vor realiza lucrări de extindere în partea de nord a clădirii existente ce va avea două zone, de plecări şi sosiri pentru curse externe.

Totodată, existenţa terminalului va elimina riscurile de încălcare a condiţiilor de securitate generate de existenţa unui flux comun, extern-intern la sosiri și se va elimina disconfortul actual generat pasagerilor atât la plecări, cât şi la sosiri.

Șeful județului susține că prin extinderea terminalului pentru curse interne pasagerii vor plăti mai puțin pentru curse spre Bucureşti şi alte oraşe din țară pentru că se vor putea utiliza aeronave de tip C, cu capacitate de circa 160 de pasageri.

Valoarea contractului este de 12,6 milioane de lei fără TVA, iar durata de realizare este de 15 luni. Lucrările vor fi efectuate de Societatea de Construcţii Napoca SA, UTI Grup SA, Geo Arc SRL şi Aero Project SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *