Directorul Nova Apaserv despre întreruperea apei în municipiul Botoșani: Rugăm utilizatorii că începând din seara asta să-și constituie mici rezerve de apă. Este o intervenție de amploare

Directorul societății Nova Apaserv Botoșani, Albert Tanasă, a cerut populației municipiului Botoșani să își facă rezerve de apă încă de marți seară. Acesta a declarat că nu se știe încă cât va dura remedierea avariei care a apărut pe conducta de la intersecţia străzii Sucevei cu B-dul Mihai Eminescu, decât după ce se vor face săpături, iar aceste vor începe miercuri, la ora 8.00.

Această conductă alimentează cam două treimi populația municipiului Botoșani și am fost nevoiți să sistăm furnizarea serviciului de apă începând cu 5  decembrie. Am preconizat și am anunțat ora 12.00 aproximativ , având în vedere că astăzi (nr. marți) când discutăm nu știm ce vom găsi în momentul când ne vom apuca de aceste săpături. Amploarea acestei intervenții nu o putem cuantifica astăzi, iar pentru a preveni un eventual disconfort creat de lipsa apei, am procedat  la emiterea comunicatelor de presă, pentru ca în cursul serii fiecare utilizator să aibă posibilitatea să-și facă o anumită rezervă de apă pentru ziua de miercuri și joi, până când sperăm noi să punem în funcțiune sistemul. Ca și durată, nu putem să spunem decât că ne apucăm miercuri la ora 8.00 de această intervenție . S-ar putea ca în jurul orei 11.00 să fie nevoie de închiderea imediată a conductei sau s-ar putea ca această închidere să fie după ora 12.00. Din măsuri de precauție, informăm utilizatorii că începând din seara asta să-și constituie mici rezerve de apă. Este o intervenție de amploare. Conducta este ampalsată la 3-3,5 metri în pământ și nu putem să știm ce se va întâmpla mâine”, a precizat Tanasă.

Directorul Nova Apaserv a menționat că societatea este pregătită să intervină cu angajații și utilajele și că a solicitat sprijin și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și de la firma Elsaco pentru utilaje suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *