Vezi care va fi valoarea Premiului Naţional de Poezie ”Mihai Eminescu” în 2019!

Primăria Botoșani va suporta și în 2019 cheltuielile privind organizarea Zilelor ”Mihai Eminescu”. Astfel, pentru acest eveniment, care va avea loc pe 14 și 15 ianuarie,  s-a alocat un buget de 65.000 lei.

Banii vor fi folosiți pentru achitarea costurilor privind valoarea premiului, jurizarea, cheltuieli privind prezentarea și realizarea spectacolului, cheltuieli de cazare și masă pentru invitați, precum și pentru achiziționarea unui număr de 400 de exemplare din cartea poetului laureat al Premiului națiional de poezie Opera Omnia pe anul 2017 Aurel Pantea.

Potrivit viceprimarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, valoarea Premiului Național de Poezie va fi de 35.000 lei, adică cât a fost și anul acesta. Acesta are și un mesaj pentru organizatori.

Juriul va fi stabilit ca și în anii precedenți de către cei care se implică în organizare, respectiv Fundația Hyperion. Îmi doresc să nu fie incidente neplăcute cum au fost în anii precedenți și să discutăm după această sărbătoare încă o lună de zile dacă au fost frumoase sau nu poeziile”, a menționat Andrei.

În ceea ce privește programul manifestărilor, pe 14 ianuarie are loc șezătoarea literară de la Vorona, urmând ca pe 15 ianuarie să aibă loc ședința festivă de Consiliu Local, depuneri de coroane la Statuia poetului Mihai Eminescu din fața Teatrului, Te Deum la Biserica Uspenia, întâlnire între scriitori, profesori și elevi la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și decernarea premiilor în sala Casei de Cultură a Tineretului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *