Gunoi depozitat până la streașina casei de către un botoșănean. A fost amendat cu 800 lei

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au intervenit, luni, la locuința unui botoșănean din strada Bujorului, după ce acesta a depozitat mormane de gunoaie în curtea casei, menținând-o într-o stare insalubră.

Situația nu este una nouă pentru polițiștii locali, care în anul 2017 au intervenit cu mai multe instituții la aceeași casă, respectiv Direcția de Sănătate Publică și ISU, iar cu sprijinul unei firme o parte din deșeuri au fost ridicate.
La momentul actual, s-a constatat că numitul I.I. a depozitat în curte sacii cu deșeuri din plastic, carton ajungând până la streașina casei, accesul către clădire făcându-se anevoios.

Având în vedere prevederile legale și aspectele constatate, a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 800 lei și măsura realizării igienizării imobilului.

”În acest sens, Politia Locala informează că neîndeplinirea obligației de a asigura curățenia imobilelor deținute sub orice formă constituie contravenție, se sancționează cu amendă de la 400 lei la 1000 lei pentru persoane fizice și de la 1000 lei la 2000 lei pentru persoane juridice, în conformitate cu prevederile art.7 din H.C.L. nr. 355/2011”, potrivit unui comunicat al Poliției Locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *