Primar săltat de procurori pentru trafic de influență. A cerut bani de la un om de afaceri pentru un contract cu Primăria

Un primar a fost săltat de procurori pentru trafic de influență după ce i-a cerut bani unui om de afaceri pentru un contract cu Primăria.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 noiembrie 2018, a lui Costel Vieriu, primar al comunei Grindu, județul Ialomița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2017, inculpatul Vieriu Costel, în calitatea menționată mai sus, a pretins unui om de afaceri (martor în cauză) să-i remită un comision de 10% din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea martorului intenționa să-l încheie cu primăria comunei Grindu, județ Ialomița.

După ce s-a asigurat că firma respectivă a câștigat contractul, inculpatul Vieriu Costel a primit, în două tranșe, de la omul de afaceri suma de 41.000 lei (reprezentând contravaloarea comisionului menționat anterior).

Într-un context asemănător și pentru același motiv, inculpatul Vieriu Costel a cerut de la aceeași persoană un comision de 15% și a primit, la data de 29 noiembrie 2018, suma de 30.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 30 noiembrie 2018, inculpatul Vieriu Costel a fost prezentat Tribunalului București cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu.

La aceeași dată, Tribunalul București a admis propunerea de arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.


One thought on “Primar săltat de procurori pentru trafic de influență. A cerut bani de la un om de afaceri pentru un contract cu Primăria

  1. Doamne fereste !
    …am ramane fara primari , drumuri facute prost iar ei au semnat ca intrunesc toate normele de calitate , veceu de 6 miliarde la Roma bani cu care sa faci o scoala…..
    E strigator la cer , de ce nu iesiti in strada mai ……… care iesiti doar la comanda politica in strada ??
    SCUTARU , de la Mitoc a fost incendiat cand a prezentat situatia jalnica in care arata dn 29 C la 3 luni de la asfaltare se fac cercetari dar……daca vorbesti …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*