FOTO Ziua Națională! Elevi de la Colegiul AT Laurian au depus flori în cel mai mare cimitir militar românesc din afara ţării

elevi de la laurian , slovacia, stiri, botosani, coroana, tricolor10.384 de soldaţi români au căzut la datorie între anii 1944 şi 1945 în zona Zvolen din Slovacia, aici fiind, în prezent, cel mai mare cimitir românesc din afara României. De Ziua Centenarului elevi şi profesori ai Colegiului Laurian au gândit şi pus în practică un gest ce să arate încărcătura istorică a Zilei Naţionale din acest an. Aceştia au fost prezenţi pe 1 Decembrie la Zvolen, unde au depus coroane, steguleţe inscripţionate, au aprins lumânări şi au văzut cu ochii lor locurile unde dragostea de ţară i-a dus pe românii ce şi-au jertfit viaţa pentru idealurile unei ţări împlinite şi puternice.

Laurienii au depus steguleţe cu mesaje din partea lor, a autorităţilor locale precum Primăria şi Consiliul Judeţean, dar şi din partea tuturor liceelor din Botoşani. Jerbele de flori au fost inscripţionate cu mesaje ale Colegiului „A.T.Laurian”, dar şi ale Alianţei Colegiilor Centenare din România, al cărui membru fondator este C.N „A.T.L.”-ul.

Proiectul intitulat „Laurianul cinsteşe eroii”, în cadrul căruia s-a realizat vizita la Zvolen, a fost iniţiat de directorul adjunct al laurienilor, profesorul de istorie Ioan Onofrei, acesta fiind însoţit de Mihaela Prăjinariu, directorul colegiului, de alte cadre didactice, dar şi de elevi ai claselor IX-XII care au vrut să facă în minivacanţa de 1 Decembrie o excursie istorică.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *