Poliția Română a prezentat noul model de proces-verbal de constatare a contravenției în domeniul circulației pe drumurile publice. Cum arată

sofer raziePoliția Română a prezentat într-o postare pe pagina oficială de Facebook noul proces-verbal de constatare a contravenției în domeniul circulației pe drumurile publice.

Noul proces-verbal va fi folosit peste 60 de zile și aduce o modificare importantă. În cuprinsul noului model, a fost introdusă mențiunea referitoare la posibilitatea achitării amenzii la jumătate din minimul prevăzut de lege în termen de 15 zile de la data primirii procesului.

like facebook, stiri, botosanină acum, șoferii, care au fost prinși și sancționați de Poliția Română, puteau plăti amenda la jumătate din minimul prevăzut de lege în 48 de ore. Noul model de proces-verbal a fost schimbat datorită modificării aduse în Codul Rutier, care prevede achitarea a jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile.

Din fericire, punctul de amendă rămâne la același nivel și în 2019. Valoarea acestuia reprezintă 10% din salariul minim pe economie la nivelul anului 2017, adică 145 de lei.

Mulți șoferi români riscă amenzi mari pentru fapte pe care le consideră minore. De exemplu, conducerea autoturism după data de expirare a permisului atrage o amendă din clasa a III-a de sancțiuni, adică între 870 și 1.160 de lei.

Și să nu uităm de amenda cuprinsă între 290 și 435 de lei (clasa I de sancțiuni) pentru circularea cu plăcuțe de înmatriculare murdare, care nu pot fi identificate. Acest lucru se poate întâmpla ușor atunci când circulați în condiții de iarnă.

Sursa: AutoBild Romania

proces-verbal-724x1024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com