Diplomă de excelență pentru un cunoscut colegiu din Botoșani, la Gala Edumanager

cristina chiriac director colegiul eminescuÎn data de 21 noiembrie, a avut loc a X a ediție a GALEI  EDUMANAGER, unde au fost premiate cele mai performante proiecte din învățământul preuniversitar și superior. Gala Edumanager a fost precedată de Conferința Naționala Management Modern în Educație, la care au participat peste 100 de lideri ai instituțiilor de învățământ din România, cu speakeri  recunoscuți din domeniul academic.

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani a primit Diploma de excelență pentru proiectul “Smart Phones For Smarter Students”, la categoria Lecții Digitalepentru că se înscrie pe deplin în dimensiunea tehnologiei moderne, cu impact mai mult decât provocator asupra generatiei de tineri din zilele noastre.

like facebook, stiri, botosaniPremiul a fost înmânat de către Mihnea Costoiu, fost ministru al Educației, directorului Cristina Chiriac, care a înscris în aceasta competiție și alte 3 proiecte lăudabile, realizate de elevii și profesorii școlii.

Proiectul “SMART PHONES FOR SMARTER STUDENTS” s-a născut dintr-o colaborare mai veche cu conducerea școlii Winsen Gymnasium, Germania, și mai are parteneri  școli din Spania, Portugalia și Austria. Sunt implicați 20 de elevi din fiecare țară participantă, iar scopul proiectului îl reprezintă integrarea oportunităților oferite de telefoanele mobile în viata școlară. Tinerii de astăzi sunt definiți  de tehnologiile pe care le utilizează.

Majoritatea elevilor dețin telefoane performante, însă, împreuna descoperim și alte funcții de utilizare a acestora, eficiente în procesul educativ modern, raportat la standarde  europene ridicate. Astfel,metoda BYOD-Bring Your Own Device-prinde din ce în ce mai mult contur în formarea personală și profesională a elevilor, depășind, în același timp, aplicații și  bariere temporale,lingvistice și geografice. Membrii echipei de proiect sunt:Loredana Ciobanu, Popescu Marilena, Acatincăi Robert, Cristina Chiriac.

Suntem onorați de acordarea acestui premiu, dat fiind faptul că participăm pentru prima data la Gala Edumanager ,dar și motivați să venim și anul viitor cu noi provocări. Interacțiunea cu tehnologia modernă trebuie să schimbe procesele tradiționale ale sistemului educativ și să genereze noi abordări ale performanței școlare,iar proiectul nostru “SMART PHONES FOR SMARTER STUDENTS”,convinge, în acest sens,”a declarat directorul Colegiului Național “Mihai Eminescu”,prof.Cristina Chiriac.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*