O biserică din municipiul Botoșani își serbează, vineri, hramul

Biserica-Sf_-Ap_-Andrei-si-Sf_Ier__-Nectarie (2)Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi serbează, vineri 30 noiembrie 2018, hramul principal, cu ocazia prăznuirii Sfântului Apostol Andrei.

like facebook, stiri, botosaniProgramul liturgic dedicat acestei sărbători începe joi 29 noiembrie 2018, ora 1700, când se va oficia slujba vecerniei unite cu litia în cinstea Sfântului Apostol Andrei.

A doua zi, începând cu ora 700, se vor săvârși Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia şi Sfânta Liturghie, precum și parastasul pentru cei adormiți. De la ora 1700, se va oficia Acatistul Sfântului Apostol Andrei.

În anul 1997 Sfântul Apostol Andrei a fost proclamat ocrotitorul spiritual al României, deoarece el a adus creştinismul pe meleagurile noastre, fiind numit şi „Apostolul Românilor”. Fiind unul din cei 12 apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos el ne învață, și în prezent, să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, lăsând pe planul al doilea preocupările materiale. Îi aşteptăm pe credincioşii botosăneni să fim uniți în rugăciune în aceste clipe de sărbătoare.” a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

Sf. Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, orasel pe malul lacului Ghenizaret, fiul lui Iona, din Galileea, si fratele lui Petru, primul dintre ucenicii Domnului Hristos. Inainte de a fi Apostol al Domnului, Sfantul Andrei a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul.

El  a propăvăduit în Bitinia, Bizantia, Tracia si Macedonia, în tinuturile din jurul Marii Negre, pana la Dunăre și Scitia (adica Dobrogea noastra), si pana in Crimeea.

Sfântul Apostol Andrei a avut un sfârşit de mucenic, fiind răstignit, la Patras, lângă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în forma de X, căreia i s-a spus mai pe urmă „Crucea Sfântului Andrei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *