Consilier județean nemulțumit că marcajele rutiere lipsesc de pe drumurile județene

marcaj rutierUn consilier județean s-a declarat nemulțumit de faptul că lipsesc marcajele de pe drumurile județene și a solicitat printr-o interpelare luarea de măsuri. Magda Roman a menționat că România se află pe primul loc la nivelul UE în ceea ce privește decesele în urma accidentelor rutiere și spune că una din cauze ar fi lispa indicatoarelor rutiere. Aceasta a dat drept exemplu și două drumuri județene cu marcaje lipsa, respectiv Cristinești-Racovăț și pe drumul dinspre Dorohoi spre Darabani.

like facebook, stiri, botosani”În calitate de șofer semnalez faptul că lipsa bornelor kilometrice și a marcajelor rutiere duc la creșterea numărului de accidente rutiere. M-am deplasat de curând pe DJ 292 și DJ 293 și am remarcat că bornele kilometrice lipsesc cu desăvârșire, iar marcajele longitudinale sunt doar poarțial sau chiar deloc. Consider că este imperios necesar să se inventarieze existența sau lipsa marcajelor pentru toate drumurile județene”, a menționat Magda Roman.

Vicepreședintele CJ, Dorin Birta, i-a răspuns că anul acesta s-a făcut un ”efort susținut pentru a aplica marcaje rutiere și treceri de pietoni în comune”, însă prioritară va fi asfaltarea drumurilor.

Nu cred că sunt zone mari fără marcaje. Când am venit la CJ nu am găsit niciun indicator rutier în stoc. Am comandat un studiu și să se facă o evaluare în teren cu marcajele rutiere, s-a făcut, s-a finanțat. O parte s-au montat și mai sunt indicatoare pe stoc și se vor monta pe etape. Referitor la borne, suntem deficitari la asta dar mai importantă este infrastructura și să băgăm cât mai mulți bani în covoare asfaltice, după care le luăm și pe celelalte treptat”, a menționat Birta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *