Percheziții domiciliare și la sediul unei firme din Botoșani. Ce au căutat polițiștii

perchezitii, stiri, botosani, mascatiPoliţiştii din cadrul IPJ Botoşani au pus în executare, marți, un număr de șapte mandate de percheziţie domiciliară, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu produse accizate, instrumentat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Percheziţiile au avut loc pe raza judeţului Botoşani, 6 dintre ele la domiciliile unor persoane fizice şi 1 la sediul social al unui agent economic.

like facebook, stiri, botosaniDespre persoanele sus-menţionate existau indicii temeinice că, începând cu luna februarie a.c şi până în prezent, au achiziţionat în repetate rânduri, cantităţi însemnate de carburant de la doi bărbaţi de 39, respectiv 65 de ani.

În urma probatoriului administrat a rezultat faptul că bărbaţii, având dublă cetăţenie, româno-moldovenească, prin sustragerea de la controlul vamal, au introdus pe teritoriul României carburantul respectiv, prin folosirea unei autoutilitare prevăzută cu rezervor neomologat.

La cele 7 locaţii percheziţionate a fost identificată cantitatea totală de 3.550 litri de carburant, în valoare de aproximativ 22.000 de lei, care a fost confiscată conform procedurilor legale.

De asemenea, autoutilitara folosită pentru transportul carburantului a fost indisponibilizată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat urmează a fi cuantificat de către organele fiscale.

În cauză se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi luarea măsurilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *