FOTO! Protest al proprietarilor caselor de pe Bulevardul ”Mihai Eminescu” la Primărie: Când vom avea o viață liniștită la case?

protest locuitori case bulevard 1Mai mulți botoșăneni care locuiesc la casele de pe Bulevardul Mihai Eminescu și Petru Rareș au protestat, marți, la Primăria Botoșani față de intenția unei firme de a realiza în zonă o construcție care, spun ei, contravine legii.

Oamenii sunt nemulțumiți de intenția firmei Semnal de a construi un centru comercial Bulevardul Mihai Eminescu 121- 125, pentru care inițial s-a dat negație.

like facebook, stiri, botosaniCând vom avea o viață liniștită la case? Sunt locuitor al orașului Botoșani, iar în zona în care locuiesc, conform legislației în vigoare, atât cea urbanistică cât și cea rutieră, trebuie respectate niște legi. Din nou s-a depus un dosar pentru construirea unui supermarket, care, bineînțeles, va produce disconfort celor învecinați cu acest teren pe care s-a construit și un bloc ilegal. Vrem să conștientizăm autoritățile locale că sunt funcționari publici, plătiți din banii noștri și că trebuie cu sfințenie respectate aceste legi. De asemenea, vrem să mulțumim celor patru autorități locale care și-au pus semnătura pe negația urbanistică dată firmei Semnal de a construi un hipermarket, deoarece mai încolo se construiește un centru comercial, avem și Ovisim ”, a decarat Luminița Curtman, locuitor din zonă.

Locuitorii de la casele de pe Bulevard spun că s-au mutat de la bloc în zonă pentru liniște, iar, din câte se pare, nu au parte de așa ceva.  În fapt, este vorba de aceeași cerere și insistența firmei private de a face un supermarket pe același amplasament, în zona UTR 30, unde funcțiunea dominantă în Planul Urbanistic General este de locuințe individuale.

Vrem să avem liniște. Ne-am mutat de la bloc și cu greu am construit o locuință. Am Rompetrol în zonă și am destul miros, vara vine și de la spălătorie miros de detergenți și fel de fel, acum să îmi mai facă și în spate…Am muncit pentru o bucățică de pământ și pentru locuința aceasta și vrem să ne lase să stăm liniștiți”, a spus Marița Scântei.

Oamenii spun că se încearcă că orice preț încălcarea Regulamentului de urbanism și cer respectarea legii.

Nemulțumirea constă în încercarea de a nu se respecta Regulamentul actual de urbanism. Doleanța cetățenilor adunați în această zi la sediul Primăriei, cetățeni ce fac parte din Asociația Ecologic Mediu Ambiant, este de a se respecta legea și funcțiunea dominantă a zonei, a Unității Teritorial-Rezidențiale UTR 30, această funcțiune dominantă constând în locuințe individuale, familiale, respectiv zonă de case. Prin încercările repetate ale acestor investitori, se încearcă să se schimbe destinația și prin acest fel să se creeze un disconfort, un lucru cu care noi nu suntem de acord”, a declarat Dan Serediuc.

Protestatarii s-au întâlnit cu viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu, cu care au purtat o discuție pe această temă. Urmează ca autoritatea publică locală, formată din viceprimar, arhitect și secretarul primăriei să dea un răspuns în scris Asociației Ecologic Mediu Ambiant.

protest locuitori case bulevard

protest locuitori case bulevard 2

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *