Pregătiri pentru Ziua Națională a României. Vezi programul!

ziua nationala a romanieiAnul acesta, Ziua Naţională are o însemnătate deosebită pentru că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire care a făcut România. Astfel, prefectul Dan Şlincu invită botoşănenii de orice vârstă şi din orice localitate a judeţului să participe la activităţile dedicate Zilei Naţionale.
Aceste activităţi sunt organizate de Instituţia Prefectului în colaborare cu Consiliul Judeţean, Garnizoana Botoşani, structurile MAI şi Poliţia Locala Botoşani.

like facebook, stiri, botosaniProgramul evenimentelor organizate debutează la ora 12:00, atunci când Piaţa 1 Decembrie va deveni centrul activităţilor dedicate Zilei Naţionale, prin ceremoniile militare şi religioase care se vor organiza la Monumentul “Compania de mitraliere Maior Ignat în atac”.

La ora 14:00, pe strada Cuza Vodă va începe parada cu personal şi tehnică militară, urmată de o expoziţie de tehnică şi echipamente militare. Un rol important la cele două evenimente îl vor avea militarii din Muzica Militară a Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt” Iaşi şi cei ai Orchestrei Militare a Brigăzii I- Infanterie Motorizată Bălţi, Republica Moldova.

La ora 17:00 va avea loc retragerea cu torţe a forţelor militare pe traseul Palatul Administrativ- str. Cuza Vodă- str. 1 Decembrie 1918- Calea Naţională- str. Marchian- Bd. Mihai Eminescu- Pietonalul Unirii- str. Cuza Vodă- Cercul Militar.

La ora 17:20 este programată lansarea a o sută de lampioane tricolore de pe esplanada Palatului Administrativ, iar la ora 18:00, Casa Tineretului/ Teatrul “Mihai Eminescu” va găzdui un concert extraordinar al Orchestrei “Rapsozii Botoşanilor”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii “George Enescu”, cu participarea invitaţilor din ţară.

Luni, la Instituţia Prefectului a avut loc ultima şedinţă tehnică, de pregătire a evenimentelor dedicate Zilei Naţionale, la care sunt invitaţi botoşănenii de toate vârstele şi din orice localitate a judeţului. Ulterior şedinţei, prefectul Dan Şlincu, şeful Garnizoanei, dar şi şefii celorlalte instituţii cu responsabilităţi organizatorice au efectuat recunoaşterea în teren în vederea stabilirii detaliilor specific fiecărei activităţi în parte. Deplasarea a avut loc pe traseul Prefectură- Cuza Vodă- Marchian- Calea Naţională- Piaţa 1 Decembrie 1918.

pregatiri ziua nationala
pregatiri ziua nationala

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *