Agenții economici și botoșănenii de la case vor duce gunoiul la puncte fixe de colectare. Cât vor plăti în plus cei care vor să li se ia gunoiul de la poartă

gunoiBotoșănenii care locuiesc la case, dar și agenții economici vor trebui să ducă deșeurile, de anul viitor, la puncte fixe de colectare. Cei care doresc să li se ia gunoiul de la poartă vor plăti o taxă suplimentară, în afară de taxa unică de salubrizare care este de 12,5 lei pe persoană, pe lună.

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, a declarat că această taxă suplimentară va fi de 12 lei pentru două pubele ridicate pe lună, potrivit unor propuneri, însă poate crește dacă pe stradă respectivă sunt puțini cei care vor să aplice acest sistem. De asemenea, agenții economici care vor dori, în continuare, să li se ridice gunoiul de la sediu vor plăti în plus 15 lei per container, pe lângă taxa de salubrizare.

like facebook, stiri, botosaniS-a acceptat la nivelul primăriei ca acea colectare să se facă la punct fix. Urban Serv va ridica doar de la platforme de colectare stabilite de Primăria Botoșani. Cetățenii de la case, cât și persoane juridice, ONG, organizații de partid vor trebui să-și care deșeurile la aceste puncte de colectare.  Am venit în sprijinul populației și ne-am ofertat să facem contracte de prestări serviciu cu cei care doresc pentru transportul deșeurilor de la poarta casei până la primul punct de colectare, de la sediul agentului economic până la primul punct de colectare. Încărcarea deșeurilor și transportul până la primul punct prevede un preț pe care l-am trimis spre discuție la CL și va fi de 12 lei pentru două pubele ridicate pe lună, iar pentru agenții economici 15 lei per container, pe lângă taxa de salubrizare. Populația de la case va suporta un dublu cost, dacă dorește să colecteze de la poartă sau de la sediu în cazul agentului economic. La populație mai este o problemă: noi putem să intervenim și să colectăm din poartă în poartă cu condiția  ca 70% din cei care stau la case pe o stradă să dorească acest sistem. Dacă sunt numai 10%, costurile automat cresc”, a menționat directorul Urban Serv.

Noile tarife urmează să fie supuse spre aprobare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *