Se reia concursul pentru funcția de manager al Spitalului Municipal Dorohoi. Suspiciunile de fraudă, respinse

spitalul municipal dorohoi, stiri, botosaniConcursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Municipal Dorohoi va fi reluat, luni, cu susținerea probei de evaluare a proiectului de management, în baza unei decizii luate de Consiliul de Administrație al spitalului.

Reluarea concursului are loc la o săptămână de la amânarea sa, după ce unul dintre candidați a sesizat lipsa de imparțialitate a Comisiei de examinare.

La concurs s-au înscris doi candidați, unul fiind actualul manager interimar Sergiu Bogdan Anton, care a fost numit prin dispoziția primarului de Dorohoi, Dorin Alexandrescu, iar celălalt este un economist din Suceava, Gabriel Dumitru Samson.

like facebook, stiri, botosaniAcesta din urmă a trimis, săptămâna trecută, Primăriei Dorohoi o petiție prin care a sesizat anumite suspiciuni cu privire la organizarea concursului și la subiectivitatea Comisiei de examinare. Samson a cerut ca din Comisia de examinare să facă parte specialiști din alte județe decât Botoșani și Suceava, pentru eliminarea subiectivismului. Acesta spune, de asemenea, că o parte din membrii comisiei „s-ar fi întâlnit în taină și ar fi sărbătorit în avans câștigătorul concursului”.

Primăria Dorohoi a înaintat petiția către Consiliul de Administrație al spitalului, care a decis vineri că nu există încălcări ale legii în acest caz.

„S-a verificat declarațiile de imparțialitate alin. 7, art. 6 ale membrilor celor două comisii și s-a constatat că niciunul din membrii nu este într-o situație prevăzută din alin. 6 art. 6 din regulamentul de organizare a concursului de manager”, se arată în hotărârea CA al Spitalului Municipal Dorohoi.

decizie CA, spitalul municipal dorohoi, stiri, botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *