Alegeri la Liga Sindicatelor din Învățământ Botoșani. Vezi noua conducere!

alegeri lsi botosani 2Conferința județeană de alegeri la Liga Sindicatelor din Învățământ Botoșani a avut loc vineri, la care au participat 121 de delegați. Printre invitași s-au numărat George Purcărea, prim-vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Giani Leonte-vicepreședinte FSLI, Gabriel Hârtie, inspector general al IȘJ, directorul CCD, Silvia Diaconu, reprezentanți ai sindicatelor din Neamț și Suceava.

Prezent la întâlnire, inspectorul general al IȘJ, Gabriel Hârtie, a declarat că atât sindicatele, cât și instituțiile statului trebuie să fie de aceeași parte a baricadei.

Ar trebui să fim de aceeași parte a baricadei și nu așa cum se vehiculează în tot felul de spații, că sindicatele sunt deoparte și instituțiile statului de cealaltă parte. Nu, suntem de aceeași parte a baricadei, iar lucrul cel mai important pe care eu îl consider în această relație interinstituțională e comunicarea. De când am preluat această funcție, am fost deschis la dialog cu cele două sindicate, pentru că eu consider că această formă este cea mai corectă. Nu în ultimul rând, scopul nostru este comun: de a avea unități de învățământ cu un proces intructiv-educativ de calitate și care să aibă efecte pozitive asupra elevilor noștri”, a spus Hârtie.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit și de o unire a tuturor federațiilor sindicale din învățământ în una singură pentru o mai mare putere, despre dialogul dintre sindicate și autorități centrale care de multe ori nu a fost eficient, dar și despre frământările care au loc în mediul politic la nivel național.

Conferința județeană a LSI Botoșani are loc cu puțin înainte de un eveniment cu o semnificație aparte pentru țara noastră: sărbătorirea la 1 Decembrie a 100 de ani de la Marea Unire. Din păcate, această măreață sărbătoare vine într-un moment în care acest popor este dezbinat și debusolat, situații cauzate de cei care ne conduc România în acest moment. Constatăm cu amărăciune că avem o clasă politică pusă pe un permanent scandal și care în loc să-și dea mâna să facă proiecte benefice pentru țară, se comportă diametral opus politicienilor care acum 100 de ani au contribuit fundamental la înfăptuirea Marii Uniri”, a fost mesajul președintelui FSLI, Simion Hâncescu, citit de George Purcărea.

like facebook, stiri, botosaniÎn urma alegerilor, Liviu Axinte a mai obținut un mandat de președinte pe cinci ani. Secretarul executiv al LSI va fi  Viorica Ocu, iar vicepreședinți Costel Oboroceanu, Doina Fodor și Paul Ungureanu.

Cele două locuri de membri au fost ocupate de Constantin Lohan și Liviu Romanescu.

liviu axinte alegeri lsi

alegeri lsi botosani 3

alegeri lsi botosani

alegeri lsi botosani 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *