Comunicat de presă PSD: “Fermierii vor primi bani dacă angajează tineri!”, susține senatorul Lucian Trufin

lucian trufin, stiri, botosani, senator, psdCamera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat săptămâna aceasta un proiect foarte important pentru viitorul satului românescși anumeLegea privind aprobarea programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară.

 “În toamna anului 2016, în campania electorală, promiteam botoșănenilor sprijin pentru dezvoltarea agriculturii prin măsuri legislative de stimulare a angajării tinerilor în agricultură cu scopul de a-i determina pe aceștia să nu plece din țară ci să muncească și să-și primească plata corectă pentru munca lor la ei acasă salvând astfel satul românesc de la depopulare. De aceea, împreună cu colegii parlamentari din Partidul Social Democrat, am inițiat această lege care face parte din programul de Guvernare și reprezintă un răspuns la problema ridicată de fermieri, aceea a migrării forței de muncă din agricultură.” a declarat senatorul Lucian Trufin.

În ceeea ce privește stimulentele financiare pentru angajarea tinerilor cu vârsta de până în 40 de ani (inclusiv)în agricultură, acvacultură și industrie alimentară, fermierii vor primi un ajutor de la Bugetul de Stat în valoare de 1000 de lei pentru fiecare tânăr angajat cu studii superioare în domeniu, 750 leipentru cel cu studii medii și 500 de lei pentru cel fără studii. În plus pe parcursul celor 12 luni de acordare a acestui sprijin, tinerii vor fi exceptatați de la plata impozitului pe venit aferent salariului primit.

“Îmi fac datoria și îi anunț pe fermierii botoșăneni că Legislativul național și-a făcut treaba și a aprobat un program cerut de ei tocmai pentru a-i convinge pe tineri să muncească în agricultură. Dar fermierii trebuie să înțeleagă că intrarea în vigoare a acestei legi ține de președintele Iohannis care  și-a făcut un obicei în a contesta tot ce aprobă Parlamentul la Curtea Constituțională. Astăzi fermierul român nu poate  beneficia de prevederile Legii privind aprobarea Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicolși  aleLegii privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie pentru că cele două legi au fost întârziate  de contestațiile Președintelui Republicii la Curtea Constituțională. Sper ca de data aceasta Iohannis să-i lase pe fermieri să se dezvolte prin măsurile propuse, susținute și votate de parlamentarii Partidului Social Democrat” a mai declarat senatorul botoșănean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *