Scandal la Spitalul Municipal Dorohoi! Concursul pentru funcția de manager, amânat din cauza unor nereguli sesizate de unul dintre candidați

spitalul municipal dorohoi, stiri, botosaniUn concurs pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Municipal Dorohoi a fost amânat după ce unul dintre candidați a sesizat lipsa de imparțialitate a Comisiei de examinare.

La concursul care trebuia să aibă loc marți s-au înscris doi candidați, unul fiind actualul manager interimar Sergiu Bogdan Anton, care a fost numit prin dispoziția primarului de Dorohoi, Dorin Alexandrescu, iar celălalt este un economist din Suceava, Gabriel Dumitru Samson.

Acesta din urmă a trimis, luni, Primăriei Dorohoi o petiție prin care a sesizat anumite suspiciuni cu privire la organizarea concursului și la subiectivitatea Comisiei de examinare. Samson a cerut ca din Comisia de examinare să facă parte specialiști din alte județe decât Botoșani și Suceava, pentru eliminarea subiectivismului.

Amlike facebook, stiri, botosani facut o petiție către Primăria municipiului Dorohoi prin care semnalez niste aspecte, aspecte care îmi creează o serie de suspiciuni în lipsa de imparțialitate din partea comisiei si prejudecata. Primăria a înaintat adresa mea către Consiliul de administrație al spitalului al cărui presedinte e și presedintele Comisiei de concurs (n.r.- economistul Manuel Popa- consilier local). Aceștia, analizând cererea mea, au luat decizia să suspende această etapă a concursului… Pentru ca tot eu propun în acea petiție/adresa, comisie din județe diferite de judetele din care provenim, respectiv Suceava și Botoșani. Ce este cert e că cei din Consiliul de administratie al spitalului au admis in tot sau in parte cele relatate de mine”, a declarat pentru BotosaniNews, candidatul care a semnat petiția.

Acesta spune, de asemenea, că o parte din membrii comisiei „s-ar fi întâlnit în taină și ar fi sărbătorit în avans câștigătorul concursului”.

După înaintarea petiției, membrii comisiei au decis că „se amână desfășurarea probei de susținere a proiectelor de management la o dată ce va fi stabilită în ședința Consiliului de administrație al Spitalui Municipal Dorohoi”.

Ședința extraordinară a Consiliului de Administrație este programată a avea loc vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *