Taxă unică de salubrizare pentru locuitorii municipiului Botoșani, din 2019. La cât a fost stabilită!

gunoiu, pubele, stiri, botosaniBotoşănenii vor plăti o taxă unică de salubrizare, din 2019. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, care a precizat că noua taxă va fi de 12,5 lei, și va fi valabilă pentru toți locuitorii municipiului Botoșani, atât pentru cei care locuiesc la case, cât și pentru cei din condominii, dar și pentru agenții economic. În prezent, botoşănenii plătesc o taxă de salubrizare de 13 lei de persoană pe lună, adică mai mult.

like facebook, stiri, botosaniMai nou, introducem taxa unică de salubrizare la case și la agenți economici. Va fi de 12,5 lei, de la 13 lei. Încercăm, că nu știm ce se va întampla. A fost o decizie a noastră și am spus să mergem așa. Dacă este acoperitoare, o să încercăm să o mai scădem, dacă nu ne acoperă costurile, va trebui să o creştem, dar pentru anul viitor vom merge cu o taxă unică de 12,5 lei. Va fi o taxă pentru toată lumea:agenți economici, case și condominiu”, a precizat primarul municipiului Botoșani.

În ceea ce privește colectarea gunoiului pentru locuitorii de la case și agenți economici, reprezentanții Urban Serv vor decide modalitatea: dacă vor prelua gunoiul de la punct fix sau din poartă în poartă. Cei care vor opta pentru preluarea gunoiului din fața casei, vor mai plăti o taxă către Urban Serv.

Este o decizie a dumnealor, cum vor semna cei de la case, cei care vor de la punct fix. Punctul fix înseamnă undeva la capătul străzii. Cei care vor opta să le ia gunoiul din fața casei, vor plăti ceva în plus, ca tarif către Urban Serv. Noi nu avem o experiență să știm ce se va întâmpla”, a declarat cătăîlin Flșutur.

Botoșaniul va avea taxă unitară de salubrizare, întrucât de anul viitor intră în master plan. Taxa urmează să fie supusă spre aprobare în Consiliul Local.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *