O comună din Botoşani se susţine dintr-o fabrica de ţesături profitabilă

razboi_de_tesut-1-700x360Probleme sunt peste tot, important este să ştii să le rezolvi. O comună din Botoşani a devenit celebră peste hotare pentru fabrica de ţesături pe care o are de aproximativ trei ani. Pe fondul lipsei de locuri de muncă în zonă, edilii au fost nevoiţi să ia măsuri atunci. Şi au înfiinţat două firme prin Fonduri Europene. Iar iniţiativa a funcţionat perfect.

Păşim în atelierul de ţesături din comuna Pomârla. De trei ani este mândria localităţii pentru costumele populare, brâiele, covoarele şi ii-le ţesute aici. Doamna Maria n-are timp să stea o clipă.

like facebook, stiri, botosaniAu comenzi în toată ţara. Au trimis chiar şi în Olanda, Italia şi Germania.

”Pentru fetele de aici a fost un lucru extraordinar, pentru că una dintre ele are peste 50 de ani, unde să se ducă? Să facă naveta pâna la Dorohoi, până la Botoşani” spune Corina Chelaru, manager

 Prin Fonduri Europene a fost construită şi covrigăria din apropiere. 45 de mii de euro investiţi în urmă cu trei ani.

La Polul Opus, în acelaşi judeţ, mai exact la 30 de kilometri distanţă, comuna Dimăcheni nu se descurcă aşa bine. Singurii salariaţi din localitate sunt angajaţii primăriei. În rest, oamenii îşi fac de lucru.

Cei 1400 de locuitori trăiesc fără apă curentă sau canalizare. Anul trecut, comuna Dimăcheni a ajuns în atenţia tuturor după ce primarul a anunţat că trebuie să închidă primăria, pentru că nu mai aveau bani de salarii şi de funcţionare.

Sursa: observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *