Botoșaniul, pe locul trei în topul județelor cu cele mai mari cumpărături de electronice și electrocasnice. Câți bani au cheltuit botoșănenii!

electrocasnice, stiri, botosani, programul rabla, mediuBotoșaniul se află pe locul al treilea în topul județelor cu cele mai mari cumpărături de electronice și electrocasnice, potrivit unei analize efectuate de KeysFin, preluată de Capital.ro. Botoșănenii au cheluit pentru aceste produse 56,4 de milioane de lei.

Afacerile comercianților de electronice și electrocasnice ar putea depăși, în acest an, pragul de 2 miliarde de euro (9,5 miliarde de lei), pe fondul apetitului românilor pentru achiziții cu ocazia Black Friday și a sezonului de shopping de Crăciun, arată o analiză realizată de KeysFin.

Cifra de afaceri din acest sector a crescut anul trecut cu 21% faţă de anul 2016, la 8,35 miliarde de lei, şi cu 120% faţă de cea înregistrată în urmă cu cinci ani.

Potrivit analiştilor de la KeysFin, retailul românesc îşi pune mari speranţe în Black Friday, momentul din an în care se înregistrează cele mai mari vânzări, atât în magazine cât mai ales în online.

Potrivit datelor din 2017, liderul pieţei este Dante International (eMAG) cu o cifră de afaceri de 3,31 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 39,7% din totalul business-ului la nivel naţional).

În topul celor mai importanţi retaileri urmează Altex Romania, cu afaceri de 3,28 miliarde lei (39,4%), Flanco Retail (afaceri de 983 milioane de lei, 11,8% din total), Euro GSM Impex (113 milioane de lei, 1,4% din total) şi Gorenje România (77,6 milioane de lei, 0,9% din total)

Analiza KeysFin arată că, din punct de vedere regional, Capitala şi Ilfov-ul atrag cele mai mari afaceri din acest sector, de peste 7,7 miliarde de lei în 2017. La mare distanţă urmează Cluj (127,8 milioane de lei), Botoşani (56,4 milioane de lei) şi Constanţa (50,6 milioane de lei). Împreună primele cinci judeţe au generat peste 95% din cifra de afaceri totală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *