Apelul făcut de directorul Direcției Sanitar-Veterinare către populație: Să nu achiziționeze carne de porc din județele afectate de focare de pestă porcină africană

carne-porc-480x300Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani face un apel către populația județului Botoșani să nu cumpere carne sau preparate din carne în perioada sărbătorilor din zonele afectate de pesta porcină. Minodora Vasiliu susține că pesta porcină africană s-a extins în mai multe județene din țară din inconștiența unor persoane.

like facebook, stiri, botosaniFac apel populației, având în vederea perioada premergătoare sărbătorilor de Crăciun, să nu achiziționeze carne de porc și preparate din carne de porc din județele afectate de focare de pestă porcină africană, să nu fie încântați de prețul foarte mic și să se gândească la comunitate, care se numește județul Botoșani. Majoritatea județelor au fost afectate în ultimul timp de pestă porcină africană dintr-o inconștiență a unor persoane care au introdus mai mult sau mai puțin fraudulos produse sau porci vii în județele respective. Aș putea să spun că în afară că ne face noi treaba toți cei care suntem pe competență cu pesta porcină africană, un factor decisiv l-ar avea și populația”, a precizat Minodora Vasiliu.

În perioada următoare, Direcția Agricolă va monitoriza toate exploatațiile autorizate din județ, cu scopul de a preveni pesta porcină africană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *